Szabadidő

Állati fenekekkel támadnak a vicces biológusok

A Twitter biológusai már megint elszabadultak: ezúttal állati farok fotóival árasztották el a mikroblogokat.

A twitterező biológusok nem először kezdenek önfeledt mókázásba: míg pár hónappal ezelőtt a legcukibb állatokat keresték, most a legformásabb állati hátsóké volt a főszerep.

Az ok egyszerű: a természetben fotózott állatok nem a legkészségesebb modellek, így a tökéletes felvétel reményében készülő fotók között sok olyan van, ami nem a jószágok legelőnyösebb oldalát mutatják.

“Minden jó képre tucatnyi rosszul elkapott fotó jut, sőt sokszor több száz képet kell készíteni, hogy legyen közte egy jó” – mondta a BuzzFeed Newsnak nyilatkozó 26 éves Gabriela, a University of Edinburgh biológusa. “Ezek közül sok képen pedig az állatok feneke látható.”

Gabrielának akkor tűnt fel, hogy milyen ritkán kerülnek ilyen képek a nyilvánosság elé, amikor meglátta, hogy szintén biológus kollégája, Anne Hilborn elefántok fenekéről posztol képeket a Twitterre.

“Ekkor jöttem rá, hogy nekem is van egy kiváló fenékfotóm – írta Gabriela Amidst Science című blogján –, egy pézsmarécét ábrázol, ahogy bemutatja a farktollait a tojóknak.”

A biológus a #WildBum (#VadFenék) hashtaggel töltötte fel a Twitterre, a jelenség pedig hamarosan szárnyra kapott a biológusok körében.

“Végre találtunk egy megfelelő módot a kevésbé jól sikerült fotók felhasználására” – írta Gabriela. “A tanulság, hogy mindig legyen kéznél pár jól sikerült fenékfotó!”

További cikkek vicces állatokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top