Szabadidő

Nézz be egy magyarországi rétisasfészekbe webkamerával

Webkamera figyel egy dél-dunántúli rétisasfészket a helyileg illetékes nemzeti park jóvoltából. Így már mi is beleshetünk e csodás madarak életébe.

A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság úgy gondolta, hogy egy olyan fajt mutat be webkamerán keresztül, mely szépségében, nemességében közel áll az emberek szívéhez, de ritkasága és óvatossága miatt még a szakemberek számára is nehezen kutatható. Ezért döntöttek hazánk legnagyobb ragadozó madara, a rétisas mellett.

A fokozottan védett rétisas legerősebb kárpát-medencei állománya a Dél-Dunántúlon található. A kamera segítségével betekintést nyerhetünk e ritka, méltóságteljes ragadozómadár-család mindennapjaiba, a fészeképítéstől a tojásrakáson és költésen át a fiókák felneveléséig. Láthatjuk a fiókanevelés szépségét és küzdelmes napjait. Reméljük, az itt felcseperedő fiókák végül egészségesen kirepülnek, és így egy újabb sikeres lépést tesz a hazai természetvédelem és a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Magyarország természeti értékeinek hatékony védelméért – írják közösségi oldalukon.

Ma 13.53-kor lerakta a bekamerázott rétisas fészekbe a tojó madár az első tojást! Élő kamerakép: bit.ly/1mF7vvd

Közzétette: Duna-Dráva Nemzeti Park – 2016. február 16.

Mi is csak drukkolni tudunk az új generációnak. Ha szeretnél bekukkantani a fészekbe, nappal tedd, hiszen a fényviszonyok miatt leginkább akkor láthatod a rétisasokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top