nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Vissza a 80-as évekbe Karányival

Vissza a 80-as évekbe Karányival

Nyolc év után új lemezzel jelentkezni a kétszeres Fonogram-díjas Karányi.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A 80-as évek sci-fi filmjeinek hangulatát idézi meg Karányi Dani új hanganyaga, ami tulajdonképpen több, egymásba illő, egységes “töredékek” sorozata, mely az év végére áll össze egy lemezzé. Karányi a negyedik lemezét négy részletben mutatja meg, negyedévenként egy-egy többdalos EP-n, és ezek dalaiból decemberben áll össze a teljes, majd 2 órás album.

A “kislemezek” érdekessége, hogy mindegyik egy “fő” szerzemény körül forog, akár egy bolygó holdjai, de nem feldolgozva azt, hanem a dalokat az emocionális gravitáció vonzza egy-egy hanghordozóra. A lemezen feltűnnek a hazai popélet ismert alakjai – köztük Odett, Kama, Fehér Balázs és sokan mások –, hol főszereplőként, hol a háttérben meghúzódva.

Az első EP február 11-én jelent meg Million One címmel.

 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon