nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Minden eddiginél több volt tavaly a női főszereplőkkel készült film

Minden eddiginél több volt tavaly a női főszereplőkkel készült film

Rekordszámú női főszereplővel készült film került a mozikba 2015-ben. A női karakterek azonban még így is alulreprezentáltak a filmiparban.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

2015-ben 10 százalékkal emelkedett a női főszereplővel készült mozifilmek száma 2014-hez képest. Olyan hősnőket ismerhettünk meg a tavalyi évben a filmvásznon, mint például a Star Wars Ray-e, a Mad Max Furiosája vagy épp Derű az Agymanókból.

Minden eddiginél több volt tavaly a női főszereplőkkel készült film

A filmipar ugyanakkor továbbra is férfiközpontú, ugyanis a legnagyobb 2015-ös kasszasikerek 88 százalékában férfiak voltak a vezető karakterek.

Ha nem a filmek főszereplőit, hanem a vásznon egyáltalán megszólaló szereplőket nézzük, a nők aránya itt is jóval alacsonyabb, mindössze 33 százalék volt tavaly.

A filmek gonosz karaktereinek pedig mindössze 18 százaléka volt nő.

Forrás: Time

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon