Szabadidő

Megdöbbentő adat: ennyit facebookozunk naponta

A hazai Facebook-felhasználók több mint harmada érzi úgy, hogy túl sok időt tölt a közösségi oldalon. És mégis...

A magyar Facebook-felhasználók négyötöde mindennap bejelentkezik a közösségi oldalra, de a többiek is csak legfeljebb egy-két napot bírnak ki nélküle hetente. Ráadásul rengeteg időt töltenek a magyarok a Facebook böngészésével: átlagosan napi 86 percet. Hétvégén még többet, akkor másfél óránál is több időt lógnak az oldalon – írja a Népszabadság a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és az NRC online piackutató felmérésére hivatkozva.

A felmérés során 500 magyar Facebook-felhasználót kérdeztek ki a közösségi oldal használatával kapcsolatos szokásairól. A résztvevőket a facebookozással töltött idő alapján három csoportra osztották: a heavy felhasználók, akik naponta több mint 90 percet vannak fenn az oldalon, a medium felhasználók 30-90 percet, míg a light kategóriába sorolt tagok napi fél óránál kevesebbet.

A legtöbbet a 30 évnél fiatalabb nők és az alacsony iskolai végzettségűek facebookoznak. A 18-29 éves korosztály 90,1 százaléka mindennap használja a közösségi oldalt.

Hétköznap a legtöbb magyar este 6 és 9 óra között facebookozik, hétvégén viszont már délután 3 órától sokan vannak fenn. A válaszadók 38 százaléka érzi úgy, hogy túl sok időt tölt a Facebookon, 26 százalék pedig rosszul érzi magát, ha nem léphet be a közösségi oldalra.

A Facebookon megjelenő portálok közül a leghitelesebbnek az Indexet tartják az olvasót, őket követjük mi, az NLCafé. (Köszönjük!) A harmadik helyen a HVG áll. Az elsősorban szórakoztató Facebook-oldalak között a Tibi atya a legnépszerűbb a közösségi oldal hazai felhasználóinak körében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top