Szabadidő

Ők lépnek fel a Szigeten 2016-ban

A Sziget szervezői nyilvánosságra hoztak 14 nevet a fesztivál fellépői közül. Ez a borús téli nap éppen alkalmas arra, hogy megnézd, kikel találkozhatsz augusztus 10. és 17. között a Szigeten!

Muse

Fellép a tavaly megjelent Drones albummal és egy izgalmas életművel visszatérő Muse. A zenekar zenei hatása és jelentősége megkérdőjelezhetetlen, ha a 21. századi rockzenéről van szó. Több mint 40 díjat nyertek 1994-es megalakulásuk óta. Ma egyértelműen a világ egyik legjelentősebb kortárs rockzenekarának számítanak. A Szigetre most látogatnak harmadszorra.

David Guetta

Látványos show-val tér vissza a Szigetre korunk egyik legnépszerűbb elektronikus tánczenéit jegyző DJ-je, David Guetta. Legutóbbi nagylemeze, a Listen 2014 novemberében jelent meg, idén pedig ő lesz a foci-EB himnuszának szerzője és előadója is.

The Last Shadow Puppets

A Nagyszínpad kívánságlistájának első helyén az Arctic Monkeys állt. Az idei évet azonban Alex Turner Arctic Monkeys-főnök a The Last Shadow Puppets formációnak szenteli, ezért ezzel a bandával teszi tiszteletét a Szigeten.

 The Lumineers

2012 óta megállíthatatlanul gyűjti rajongóit az elképesztően fülbemászó Ho Hey című indie-folk sláger, mely az amerikai The Lumineers bemutatkozó albumát platinalemezzé repítette. A 11 számos, Cleopatra című új korong április 8-án érkezik, így augusztusig még lesz idő megtanulni az új dalokat. A banda a Nagyszínpad késő délutáni sávjában lép majd fel.

 Years & Years

A 2015-ben a Years & Years nevű londoni elektropop trió volt a befutó a BBC Sound of 2015 listáján és nevükhöz köthető a legtöbb eladott bemutatkozó lemez is Angliában. A Years & Years szintipopjában egyaránt keverednek R’n’B-s és house-os elemek. Nagy-Britannia legújabb kedvencét először a Sziget Fesztiválon, méghozzá a Nagyszínpadon, egy szép napos délután láthatja a közönség.

 Róisín Murphy

A kultikus elektro-dance-pop Moloko zenekar énekesnőjeként befutott Róisín Murphy szólóban is sikeres karriert tudhat maga mögött. Tavaly májusban megjelent a várva várt harmadik lemeze is. A Hairless Toys névre keresztelt album karrierjének talán legerősebb darabja, amit az A38 sátrában hallhatunk majd. 

 Bullet For My Valentine

A walesi Bullet For My Valentine a kétezres évek egyik leghíresebb rockzenekara. Több millió lemezt adtak el világszerte, Európán kívül Észak-Amerikában és Japánban is rendkívül népszerűek. Tavaly megjelent az ötödik nagylemezük, a Venom. Színtén az A38 sátrába érkeznek majd.

 Jess Glynne

26 éves kora ellenére máris figyelemreméltó karrier áll Jess Glynne mögött: 2014 óta szinte minden megmozdulása a brit slágerlisták élén landol. Tavaly megjelent I Cry When I Laugh című lemezét mind a szakma, mind a közönség rendkívül pozitívan fogadta. Az énekesnőt először a Sziget A38 helyszínén láthatja a magyar közönség.

 Parkway Drive

Kirobbanó formában, sorrendben ötödik stúdióalbumával, a tavaly ősszel megjelent Ire-vel mér elementáris erejű csapást a fesztiválozókra a Szigeten Ausztrália leghangosabb metalcore bandája, a Parkway Drive. Lemezeik a metalcore műfaj klasszikusainak számítanak, élő fellépéseik legendásan erősek.

 K.I.Z

A három nagy dumás rapper és egy DJ haverjuk által alapított K.I.Z. már közel tizenöt éve meghatározó szereplője a berlini és a német zenei színtérnek. Legutóbbi munkájuk, a tavalyi Hurra die Welt geht unter Németországban és Svájcban is listavezető lett. Németül beszélők előnyben a szövegeket illetően, de a ritmus és a dallamok feszes húzása mindenkit be tud majd rántani az A38 délutáni koncertjére.

 The Neighbourhood

Öt éve indult be, és megállíthatatlanul tör előre az amerikai The Neighbourhood karrierje,  elektronikával, néhol hip-hop és R’n’B elemekkel színesített indie-rock zenéjükkel turnéznak körbe a világban. A huszonéves srácok eddig két magabiztos nagylemezzel és számos slágerrel a hátuk mögött érkeznek első alkalommal Magyarországra, pontosabban a Sziget A38 színpadára.

 Kovacs

Hollandia legújabb női előadója Kovacs, akinek erőteljes, karakteres és lélekbe markoló énekhangját sokan Amy Winehouse-éhoz hasonlítják. Első nagylemeze tavaly jelent meg Shades of Black címmel. Az European Border Breakers Award 2016-os holland nyertese, aki nagy sikerrel mutatkozott be a Eurosonic Fesztiválon is. A 25 éves énekesnőt az A38 délutáni sávjában kell majd keresni.

 Datsik

A brutális erejű dalairól és mixeiről ismert dubstep-zseni Datsik már karrierjének legelején Beatport első helyezett kislemezeivel és újszerű hangzásával vált híressé. Remix listáján olyan nagy nevek szerepelnek, mint a Linkin Park, az MGMT, a Crystal Method vagy Lil Wayne, a legnagyobb sztárokkal közös dalait és fellépéseit felsorolni is nehéz lenne, legutóbbi nagy dobása a Snoop Doggal közös Smoke Bomb. Datsik szintén az A38 nagy sátorban lép fel majd, éjjel.

 Rico & Stick

A holland Opgezwolle hip-hop kollektíva a kétezres évek elején vált egyre népszerűbbé hazájában, itt volt nagy dumás MC a két jó barát, Rico és Sticks is. A két főhős hosszú kihagyás után tavaly januárban állt először színpadra közösen, ez az egyszeri alkalom nőtte ki magát, és hozta meg egy turné ötletét. Rico & Stick mostani, #OpgezwolleTotNu elnevezésű koncertkörútján a legnagyobb slágereket gyűjtötte össze a különböző múltbeli zenei közreműködéseikből.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top