nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
A Wartburg című magyar film nyerte el az Aranytojást

A Wartburg című magyar film nyerte el az Aranytojást

A Budapesti Metropolitan Egyetem volt hallgatóinak diplomafilmje nyerte az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást.
NLCafé
f Ajánlom

A Borbás Dávid rendezte Wartburg című film nyerte el az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást. Borbás Dávid Kristóf rendező és stábja tavaly végeztek a Budapesti Metropolitan Egyetem Mozgóképművész mesterszakán.

A Wartburg című rövidfilm egy 2010-ben megtörtént abszurd és tragikus postarablás eseményeit, körülményeit idézi fel. Két tisztességes családapa filmekből felkészülve saját Wartburggal indult rabolni, de a tököli börtön előtt lerobbant a kocsijuk.

A kilencedik alkalommal megrendezett szerbiai fesztivál legfőbb díjaiért tizenhét film indult, az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri döntött. A film készítésében részt vevő Mozgóképművész MA hallgatók vezetőtanára Salamon András volt. A filmet Borbás Dávid rendezte, az operatőr Szentgáli Csaba, a vágó Tokár Dániel, az író-dramaturg Vida Orsolya volt, az animációt Németh Balázs készítette.

Wartburg című film nyerte az Aranytojást
Megosztás Facebookon