Szabadidő

Hé, ’68 – boldog születésnapot, Kern András!

Taxis kabaré, Hé, '67, vagy a bizonyos pritaminpaprika keresése a közértben. Csak néhány a legemlékezetesebb Kern András-pillanatok közül. A ma 68 éves színészt köszöntjük.

Megunhatatlan percek, amikor Kern András által alakított Kardos doktor pritaminpaprikát próbál vásárolni a 80-as évek elején.

Csak semmi pánik, A Pogány Madonna, Hamis a baba – három igazi Kern-Bujtor kedvenc. Kern András jó barátságban volt Bujtor Istvánnal, és a közös filmezéseken túl a vitorlázások, hajókázások során is sok időt töltöttek egymás társaságában. “Az egyik ilyen Balatonon töltött nyaralás alkalmával hagyta el egy azóta kulcsfontosságúvá vált mondat Bujtor István száját: éljünk jókedvűen, már nincs olyan sok nyár” – mesélte kollégája halála után Kern András.

Hé' 68 - Boldog Születésnapot Kern András!

“Nem szeretnék optimista ember lenni. Nem akarnám, hogy hiányozzon belőlem az önirónia, az örök kétkedés. Legalábbis ezzel áltatom magamat… De semmiképpen nem szeretnék olyan ember lenni, akinek nincs humora. Ez sok bajból húzott már ki. Bár talán azok a bajok nem is lettek volna, ha a humorom nem visz rendre bele fölösleges problémákba…”

Hé' 68 - Boldog Születésnapot Kern András!

A legemlékezetesebb taxis kabarét is Kern Andrásnak köszönhetjük.

“Hogy mi tenne boldoggá? Mondjuk, ha világhírű színész lehetnék. Olyan, mint Marlon Brando vagy Robert De Niro. Valamiért úgy érzem, hogy ez egy nagyszabású dolog lenne. Nem a pénzüket, nőiket, villáikat, szépségüket irigylem, hanem azt, hogy őket mindenütt ismerik a világon! Hogy amit csinálnak, arról tudhatják, általános érvényű.”

Hé' 68 - Boldog Születésnapot Kern András!

Boldog születésnapot, Kern András!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top