Szabadidő

A legszuperebb téli vakációötletek

Kinézek az ablakomon: ragyogó napsütés, mínusz öt fok, hó persze sehol. Vannak persze szerencsések, akik síelnek, boboznak valahol, vagy nagyokat sétálnak az erdőben, ahol kristálytiszta a levegő, és ropog a hó a lépteik alatt.

De semmi baj, álmodozni még szabad, miért ne nézhetnénk körül a világban a képzeletünk segítségével? Lássuk csak, hová utazhatnánk, hol kalandozhatnánk, mit próbálhatnánk ki, ha az idő- és pénzhiány nem állná utunkat!

Túrázás Szlovéniában hótalpakon

A különleges kirándulás a Júliai-Alpok (Európa egyik legszebb tája) vidékén, a Bledi-tó körül, a Triglav-hegység legmagasabb pontján, mészkőcsúcsok között, mély szurdokokban zajlik, hogy aztán lélegzetelállító éjszakai expedícióval fejeződjön be a Bogatin fennsíkon.

Egy csepp Európa - legszuperebb téli vakációötletek

 

A sami kultúra nyomában Svédországban

A hófesztivál januárban kezdődik, bár Kiruna régi vámháza megnyílik a vendégek számára már októberben Hotel Arctic Eden néven. Szinte kötelező szórakozássá válik az utazáson a lasszódobás, szánkózás és hómobilozás, esténként pazar lakomák a sami különlegességekből, és érdemes hazavinni magunkkal a kézművestermékekből is emlékbe. 

 

Egy csepp Európa - legszuperebb téli vakációötletek

 

A folytatásért kattints a Kalandozó magyarok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top