Szabadidő

Nehéz a búcsú Alan Rickmantől: itt a videó, amiben a színész utoljára szerepelt

Még mindig nehéz felfogni, hogy Alan Rickman már nem fogja több filmben megcsillogtatni elképesztő színészi képességét.

Sok Harry Potter-rajongó még mindig szomorú Alan Rickman halála miatt, aki a varázslótanoncról készült filmekben Piton professzort személyesítette meg. Rickman úgy alakította a bájitaltanárt, hogy emlékezetes maradt mindenki számára. Sajnos egy néhány éve készült interjú most, a színész halála után aktuálissá vált.

Rickman pár éve a The Independent magazinnak így nyilatkozott Piton szerepéről: “J.K. Rowling adott nekem egy kis információt Pitonról, amit én soha nem fogok megosztani senkivel. Ez az információ segített abban, hogy elinduljak azon az úton, amin szerettem volna, és abban is segített, hogy az az egyetlen lehessek” mesélte a színész pár éve. Azóta azt találgatják a rajongók, hogy mi lehetett ez a titok. A Twitteren nemrég meg is kérdezték erről a Harry Potter könyvek írónőjét J.K. Rowlingot, aki elárulta, hogy mit is mondott Alan Rickmannek.

Nehéz a búcsú Alan Rickmantől: itt a videó, amiben a színész utoljára szerepelt Az egyik rajongó kérdése J.K.Rowlinghoz

Az írónő válasza: Elmeséltem Alannek, hogy mi az “örökké” szó jelentése.

Nehéz a búcsú Alan Rickmantől: itt a videó, amiben a színész utoljára szerepelt

A híres “örökké” szó arra utalt, hogy Harry édesanyjának, Lily Potternek milyen különleges kapcsolata volt Pitonnal. A bájitaltanár szerelmes volt Lilybe, de erről a kapcsolatról csak Dumbledore tudott. A Harry Potter történetek során később Harry is megtudta a professzor titkát, de Rowling már az első film készültekor beavatta ebbe a titokba Alan Rickmant, így a színész hitelesebben tudta alakítani Pitont. Azaz azt a férfit, aki a szíve mélyén örökké szerette gyermekkori szerelmét, aki történetes Harry Potter édesanyja volt.

Még több Alan Rickman hír az NLCafén:

Alan Rickman a halála előtt a hangját adta egy jótékonysági videóhoz, ami most újra előkerült. Rickman az Oxfordi Egyetem diákjainak a felkérésére állt a projekt mellé. A videóban egy kis teknős epret majszol lassan, ám a videó végignézésének jótékony célja van. Minél többen nézik meg ezt az aranyos videót, annál több pénzt kapnak a diákok a Youtube-tól, így annál több adományt tudnak a menekült gyerekeknek eljuttatni. Úgy tűnik, a diákok a videóval és Alan Rickman hangjával sikerrel járnak, mert a teknőst már több mint 3 millióan nézték meg. Hallgasd meg te is Rickman utolsó munkáinak egyikét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top