Szabadidő

Így találod meg könnyen a Netflix titkos kategóriáit!

Az online streaming szolgáltatás múlt hét óta már a magyar előfizetők számára is elérhető. Bár a hazai kínálat egyelőre még hagy kívánnivalókat maga után, valószínűleg rövidesen már sokkal több tartalmat találhatunk majd a weboldalon. Egy kevésbé ismert trükk segíti a tallózást a különböző műfajok között.

A világ legnagyobb online videotékája világszerte nézők tízmillióit szolgálja ki. Természetesen az amerikai kínálat jóval bővebb, így főleg a tengeren túli felhasználók számára lehet kényelmetlen navigálni a rengeteg cím között. A Mashable blog szerkesztői azonban kiszúrták, hogyan lehet a felületen elsőre látható egyszerűbb kategóriákon (akció, dráma, sci-fi és így tovább) túl jóval pontosabban behatárolni, hogy milyen típusú filmet vagy sorozatot szeretnénk nézni.

A titok az egyes kategóriák webcímében rejlik. Minden kategória címe a következőképpen épül fel:

http://www.netflix.com/browse/genre/###

Az utolsó rész a “####” egy számsort jelöl, amely az egyes alkategóriáknak feleltethető meg. Például a 35800-as kód a romantikus filmeké, a 11140 a természetfeletti témájú thrillereké,míg a 67879 a koreai tévésorozatoké.

“Több ezer alkategóriára bontva csoportosítjuk a tartalmainkat, hogy a felhasználók nézői szokásai alapján minél pontosabban ajánlhassunk hasonló műsorokat” – írta Marlee Tart, a Netflix szóvivője a Mashable-nek küldött emailjében.

A kódok azért érdekesek, mert a kategóriák egy része meg sem jelenik a Netflix keresőjében. Ha például rákeresnénk a klasszikus háborús filmekre, egy darab találatot sem kapnánk. Azonban, ha a fenti link végére a #### helyére beírjuk a 48744-es kódot, már tallózhatunk is a háborús filmek között.

A több oldalas Netflix-kódlistát a Mashable posztjában lehet böngészni.

További cikkek ügyes hackekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top