Szabadidő

Ezt árulják el rólad az alvási szokásaid

Bizony az alvás is, mint sok minden más, rengeteget mesél rólad.

Készen állsz a lehető legjobb éjszakára. Minden hozzávaló megvan, klassz matrac, sötétség, megfelelő hőmérséklet, de te mégis álmatlanul forgolódsz az ágyadban.

A rossz alvás rengeteg dolgot mesélhet rólad.

Ezt árulják el rólad az alvási szokásaid

Minden reggel álmosan kelsz fel
Ennek gyakori oka lehet alvási aponoé vagy depresszió. Hiába töltesz alvással megfelelő órákat, ha alvási apnoétól szenvedsz, nem fogod tudni kipihenni magad.

Minden reggel ugyanakkor ébredsz fel, mindegy, mikor feküdtél le
Az oka cirkadián ritmus zavara lehet. Az alvás ritmusának zavara antiszociális viselkedéshez is vezethet, de ne aggódj, nagyon jó megoldás lehet rá egy kis melatonin szedése.

Nem tudsz elaludni tévé nélkül
Az oka szorongás lehet. De a tévé fénye növeli a stresszhormont az agyunkban, ezért próbáljunk meg leszokni róla és lefekvés előtt meditálni egy kicsit.

Felébredsz és nem tudsz visszaaludni
Az oka nyugtalanláb-szindróma lehet. Az emberek 3 százaléka él ezzel a betegséggel, még sincs tudatában ennek. Ha ez lehet a baj, minél hamarabb fordulj orvoshoz, ő segíthet olyan gyógyszert felírni, ami nyugodt alvást biztosíthat neked.

Olvass tovább alvás témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top