nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Hosszú Katinka és Cseh László lettek Európa legjobbjai

Hosszú Katinka és Cseh László lettek Európa legjobbjai

Két magyar, Cseh László és Hosszú Katinka bizonyult Európa legjobb úszójának 2015-ben a kontinentális szövetség, azaz a LEN szavazásán.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A LEN keddi közleménye szerint Cseh László mint nagy visszatérő a szavazatok csaknem 32 százalékát begyűjtve érdemelte ki az első helyet a voksoláson azzal, hogy a nyári, kazanyi világbajnokságon – évtizednyi szünet után – tudott ismét vb-aranyat nyerni 200 méter pillangón. Ráadásul még egy-egy ezüstöt és bronzot is szerzett, sorozatban pedig hetedik vb-jén jutott medálhoz, amellett a múlt év végi, izraeli rövidpályás Európa-bajnokságon is remekelt, ahol három számban is diadalmaskodott, s két kontinentális csúcsot állított fel. 

6 Fotó megtekintése

Cseh László 30 éves

Cseh László 2015. augusztus 5-én az úszó-világbajnokságon.
Még több +
A 200 méter pillangó után az aranyéremmel.
Még több +
Cseh László újdonsült feleségével augusztusban.
Még több +
2015. augusztus 8-án 100 méter mellen Kazanyban.
Még több +
Hosszú Katinkával Kazanyban
Még több +

A LEN-nél sorozatban harmadszor Európa legjobbjává választott Hosszú Katinka is parádés esztendőt zárt, mivel az oroszországi vb-n megnyerte mindkét egyéni vegyes számot, a 200-as döntőt ráadásul világcsúccsal, ezenkívül a netánjai rövidpályás Eb-n nem kevesebb, mint hat számban győzedelmeskedett, s e mellé még egy ezüstérmet is gyűjtött. Sikerére jellemző, hogy rá a voksok 66 százaléka jutott.  

8 Fotó megtekintése

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka, bár országos csúccsal jutott 100 méter háton az elődöntőbe a kazanyi vizes világbajnokság hétfői napján, visszalép az elődöntőtől, mert nem akarja a 200 méter vegyes döntőjét kockáztatni.
Még több +
A szám rövidpályás világbajnoka az ötödik előfutamban indult, s 58.78 másodperces eredménnyel ért célba, amivel önmaga tavaly szeptemberben, Szingapúrban felállított 59.36 másodperces idejét adta át a múltnak. Katinka a célba érkezés után azt mondta, a célt teljesítette, de visszalép az elődöntőtől, mert a nem sokkal utána következő 200 méter vegyes fináléját nem akarja kockáztatni.
Még több +
Katinka vasárnap 200 méter vegyesen az előfutamban, majd az elődöntőben is Európa-csúcsot úszott, és a legjobb idővel várja a magyar idő szerint 18.11 órakor kezdődő finálét, amelyet 17.24 órától előz meg a 100 méter hát elődöntője.
Még több +
Hosszú Katinka a célban a 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 2-án. A magyar úszó újabb, 2:06.84 perces Európa-csúccsal jutott a döntőbe.
Még több +
Kazany, 2015. augusztus 2.
Még több +
Kazany, 2015. augusztus 2.
Még több +
Kazany, 2015. augusztus 2.
Még több +
Kazany, 2015. augusztus 2.
Még több +

2015 legkiválóbb vizes sportolói közé került még a magyarok közül a női vízilabda-válogatott újdonsült csapatkapitánya, Keszthelyi Rita, aki a harmadik legtöbb szavazatot kapta, míg a nyíltvízi úszóknál Olasz Anna, a 25 kilométeres táv tavalyi világbajnoki ezüstérmese negyedikként végzett. 

Megosztás Facebookon