Szabadidő

Gyönyörű meglepetést kapott a 95 éves demenciában szenvedő, magányos öregúr – videó

A zongorista és háborús veterán öregúr kedvéért egész tömeg fogott közös dzsemmelésbe. Készülj fel, lehet, hogy szükséged lesz egy-két papírzsepire!

Miután a zongorista és második világháborús veterán Edward Hardynál demenciát diagnosztizáltak, beköltözött egy idősek otthonába. A 95 éves férfi előtte közel 40 évig zenélt, és a feleségét is hátra kellett hagynia, így hamar magányosnak érezte magát az otthonban.

Az otthon dolgozóinak segítségével ezért hirdetést adott fel, amiben zenéléshez keresett partnereket. Az eredmény őt is meglepte: 80 zenész jelentkezett egész Angliából, hogy szívesen dzsemmelgetne együtt Edwarddal.

A legnagyobb meglepetést három korábbi zenésztársának felbukkanása jelentette, akikkel 35 éve nem találkozott, és most újra együtt játszhattak!

Az eseményen az öregúr felesége is részt vett, így bátran mondhatjuk, hogy Edward élete egyik tökéletes pillanata volt.

A demenciában szenvedők állapotán egyébként sokat segít a zene: az Alzheimer-kórosoknál csökkenti a szorongást, és segít a kognitív képességek helyes működésében is.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top