Szabadidő

Év végi változások a vonatközlekedésben

Az év végi ünnepnapokhoz igazodik a vonatok közlekedési rendje. A sorban állások elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket internetes jegyvásárlással vagy a jegyautomatáknál. A vasúttársaság a frekventált vasútvonalakon több kocsival indítja az InterCity vonatokat.
  • December 31-én a pénteki,
  • 2016. január elsején a szombati,
  • január 2-án az ünnepnapi,
  • január 3-án a vasárnapi menetrendben jelölt vonatokkal utazhatunk.

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja. A helyjegyeladás figyelembevételével – ahol az utasforgalom indokolja – a lehetőségekhez mérten az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak.

Az ünnepek előtt és alatt, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe a jegyautomatákat, vagy az internetes jegyvásárlás, továbbá az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is.

Év végi változások a vonatközlekedésben

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top