Szabadidő

10 szívmelengető idézet a Forrest Gumpból

Ha szavazni kellene az elmúlt 25 év legszerethetőbb filmjére, az én szavazatomat szinte biztosan a Forrest Gump kapná. Hoztam most nektek néhány szuper idézetet belőle.

TóCsa kollégám néhány nappal ezelőtt írta meg a világ legalaposabb cikkét Tom Hanks életművéből. Megnézte az összes filmjét, majd rangsorolta azokat. Bár az ő szívéhez nem a Forrest Gump áll a legközelebb, de abban egyetértünk, hogy Hanks ezzel a mozival beírta magát a filmtörténetbe. Számomra tipikusan olyan film ez, amit ha elcsípek a tévében, tuti, hogy nézni kezdem, hiába láttam már számtalanszor. Egyszerűen bekúszik az ember bőre alá ez az imádni való történet. Jöjjön most tíz idézet belőle, ami bearanyozza a napotokat.

 

Tudja, az a fura, hogy valamire emlékszik az ember, valamire nem. Emlékszem a legelső buszozásomra az iskolába, jól emlékszem. Igazán fura, mik maradnak meg az ember fejében. A születésemre például nem emlékszem. És nem bírom felidézni az első karácsonyi ajándékomat, vagy hogy mikor vittek először a folyópartra piknikre. Viszont arra jól emlékszem, mikor hallottam először a világ legédesebb hangját. Sose láttam olyan szépet életemben, mint az a kislány. Olyan volt, mint egy angyal. (…) Attól kezdve mindig együtt voltunk, úgy voltunk, mint a borsó meg a héja.

via GIPHY

 ***

Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.

***

A mama mindig azt mondta, hogy ha új életet akarsz kezdeni, hagyd magad mögött a múltat.

via GIPHY

***

Az élet olyan, mint egy doboz csokibonbon, nem tudhatod, hogy mit veszel ki belőle.

***

Ha Isten azt akarta volna, hogy minden ember egyenlő legyen, mindenkinek a lábára járógépet rakott volna.

***

Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz.

via GIPHY

***

Dan hadnagy egyszer felhívott és azt mondta, többé nem kell törődnünk a pénzzel, én meg azt feleltem: az jó, egy gonddal kevesebb. Mama mindig azt mondta, hogy az embernek csak annyi vagyon kell, amiből megél, a többi csak felvágásra meg fennhéjazásra való.

***

Soha ne ítélj meg egy másik embert, míg egy mérföldet nem jártál a cipőjében!

***

Mindennap történnek csodák. Nem mindenki hiszi, de hogy történnek, az biztos.

via GIPHY

***

Azt hiszem, rajtunk múlik, hogy mi a rendeltetésünk. Ki kell hoznunk a legjobbat abból, amit Istentől kaptunk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top