Szabadidő

Szabó Magda Az ajtó című könyve felkerült a The New York Times rangos listájára

Szabó Magda Az ajtó című regényét az amerikaiak is imádják, felkerült a The New York Times toplistájára!

Szabó Magda 1987-es regénye, Az ajtó először 1995-ben jelent meg angolul Stefan Draughon fordításában, 2015-ben pedig Len Rix fordításában. Az utóbbiról Claire Messud méltató kritikát is írt a The New York Times-ban. “Az ajtó sorai és képei még sokáig a fejemben motoszkáltak, teljesen váratlanul jutottak eszembe, és mindig erős érzelmeket váltottak ki nálam. Megváltoztatta, ahogyan a saját életemet értelmezem” – idéz a konyves.blog.hu a kritikából. A cikk hatására a könyv olyan népszerű lett Amerikában, hogy elkapkodták a boltokból. Most pedig felkerült a The New York Times 10-es listájára, ahol az év legjobb könyveit gyűjtötték össze.

Szabó Magda Az ajtó című könyve felkerült a  The New York Times rangos listájára

Szabó Magda Az ajtó című regényét Magyarország mellett nem csak Amerikában imádják, hiszen az írónő ezért kapta 2003-ban a Femina-díjat Franciaországban. A 98 éve Született Szabó Magda és a szomszédságában lakó Emerenc, azaz Szőke Júlia házához még ma is zarándokok járnak. Amikor tavaly eladóvá vált Szabó Magda Pasaréti lakása, hangsúlyozták is a hirdetők, hogy olyannak szeretnék eladni, aki értékeli a hely jelentőségét. Az ajtóból film is készült 2012-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top