Szabadidő

5+1 ingyen letölthető adventi naptár gyerekeknek

Mindig rohanó anyáknak, hogy több idő maradjon egy közös játékra. Hányat kell még aludni? Ez a kérdés folyton elhangzik nálunk.

Mostanában még gyakrabban, hiszen a gyerekek tudják, hogy hamarosan jön a Mikulás, és nemsokára karácsony. Az adventi naptárak segítenek kézzelfoghatóvá tenni az időt a gyereknek, ugyanakkor a várakozás örömét is nyújtják. Szerintem az sem fontos, hogy minden nap ajándék társuljon a várakozáshoz, hiszen egy közös esti rituálé ugyanolyan emlékezetes lehet: minden nap vattából szakállat ragasztunk a Mikulás arcára, minden nap felteszünk egy díszt a papír karácsonyfára, minden nap elmeséljük, mi volt az aznapi jó cselekedetünk, vagy milyen jó dolog történt velünk.

És közben együtt olvasunk mesét, együtt készítünk vacsorát, együtt társasozunk, együtt bábozunk, együtt táncolunk, együtt sétálunk a kivilágított városban. Mert erre biztosan fognak majd emlékezni a gyerekeink.

A folytatásért kattints a Napfény illata caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top