Szabadidő

Társasjáték-olimpiát rendeznek Budapesten

November utolsó hétvégéjén rendezik meg a Társasjátékok ünnepe elnevezésű programot Budapesten, ahol az esemény keretein belül sor kerül az idei társasjáték-olimpia versenysorozat döntőjére is.

A Nebuló XXI. Alapítvány főszervezésében november 28-29-ére szervezett modern családi és felnőtt játékok országos fesztiválján több mint 200 asztalon lesz lehetőségük a helyszínre látogatóknak kipróbálni a legjobb magyar és külföldi logikai, taktikai, stratégiai és családi társasjátékokat, szakértő játékmesterek segítségével, a Lurdy Ház konferencia-központjában.

A Társasjátékok ünnepét először 2012-ben rendezték meg, és ezzel egy időben indult el a Társasjátékos Olympia elnevezésű versenysorozat is, amelynek keretében idén is a magyarországi játékklubok és iskolák szerveztek versenyeket olyan taktikai és stratégiai játékokból, mint a Dominion, a Carcassone vagy a 7 csoda. A versenysorozaton ebben az évben csaknem 500-an vettek részt, és 150-en jutottak be a budapesti döntőbe.

Társasjáték-olimpiát rendeznek Budapesten

A rendezvény a bemutatókon és a versenyen kívül lehetőséget teremt szakmai kerekasztal-beszélgetésekre is, amelyeken egyebek mellett a magyar társasjáték-kiadásról és a játékfejlesztésről esik majd szó.

Még több társasjáték az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top