Szabadidő

Idén már nem lesz Frida Kahlo-kiállítás Budapesten

Más időpontban rendezi meg Lempicka és Kahlo tárlatát a Nemzeti Galéria. Áprilisban mindenesetre egy Picasso-tárlat nyílik majd a múzeumban.

Tamara Lempicka és Frida Kahlo életmű-kiállítását is elhalasztja a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) – írja a Népszabadság. Baán László, a Szépművészeti Múzeum és az MNG főigazgatójának elmondása szerint a tárlatok azért nem valósulhattak meg, mert a múzeum és a külföldi kölcsönzők közt zajló tárgyalások során kiderült, hogy a tervezett időpontra egyik kiállítás esetén sem sikerült volna megfelelő színvonalú, a művészekhez és az intézményhez méltó anyagot Budapestre hozni. Ezért inkább mindkét tárlat bemutatását elhalasztotta a múzeum.

Elhalasztják a budapesti Frida Kahlo-kiállítást

Az év végére tervezett három nagy női életmű-kiállításból így csak El Kazovszkij tárlata valósult meg. Januárban az orosz avantgard művészetet bemutató anyag látható, áprilisban pedig Picasso-tárlat nyílik majd az MNG-ben.

Olvass még Frida Kahlóról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top