Szabadidő

Kiderült Micimackó neme

Küllemét tekintve inkább fiúnak vagy nemtelennek látszik, de akkor miért visel piros pólót? A magyar neve inkább lányos hangzású, az angol neve, vagyis a Winnie viszont lány- vagy fiúnév is lehet. De akkor milyen nemű is Micimackó valójában? Végre kiderült.

Egy frissen megjelent könyv egyszer és mindenkorra, tényekkel alátámasztva tisztázza, hogy Micimackó bizony nőstény medve.

Kiderült Micimackó nemeA mesebeli és a valódi Micimackó

A nőstény medvebocsot egy kanadai állatorvos, Harry Colebourn hadnagy vásárolta 20 dollárért az I. világháború idején, miközben az angliai Salisburybe tartott, hogy a csatatéren szolgáló lovak ellátására képezzék ki. Az állatot a szülővárosáról, a kanadai Winnipegről nevezte el Winnie-nek. Amikor a hadnagyot Franciaországba vezényelték, Winnie-t kénytelen volt a londoni állatkertben hagyni. Itt aztán gyakran látogatta őt egy Christopher Robin nevű kisfiú – vagyis az igazi Róbert Gida az édesapjával, Alan Alexander Milnével. A kisfiú erről a medvéről nevezte el a játékmackóját is Winnie-nek. Édesapja pedig a játékmackóról mintázta a regénybeli Micimackót.

A történetet Harry Colebourn dédunokája, Lindsay Mattick írta meg most könyvben, mivel úgy érezte, hogy a Micimackó mögött rejlő valódi sztori is legalább olyan szép, mint a könyvbeli.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top