Szabadidő

Magyar nagymamák horgolják a világ legcukibb játékait

Nagyon cukik, nagyon szépen kidolgozottak, nagy adag szeretettel készülnek, és magyarok. Egy fiatal magyar vállalkozás, a Freshka horgolt játékait a "legízlésesebb magyar cukiságnak" tartják.

A vállalkozás három éve indult, ma már 8000 követőjük van a Facebookon. A Freshkát Donner Andrea és Mike Tünde álmodta meg, a játékok elkészítésében pedig közel 100 nagymama, munkanélküli vagy megváltozott munkaképességű nő segédkezik nekik. “Saját tervezésű horgolt figuráink mindegyikét nagymamák szorgos kezei készítik országszerte. Kiválasztásukban fontos szempont volt, hogy magas minőségű, precíz munkát végezzenek. Zebulon, a zebra, Oszkár, az oroszlán és a többiek kiegészítő keresetet biztosítanak olyanoknak, akiknek nagy szükségük van erre.”

Kezdetben csak egy-két horgolt állatfigurával indultak, ma már harmincféle karakterből áll a kollekciójuk.

A cél most az Európai piac meghódítása. “Ahhoz, hogy a Freshka a következő 3 évben is tovább tudjon működni, ki kell jutnunk a nürnbergi játékkiállításra, hogy új, nemzetközi piacok nyíljanak meg előttünk. Ha kijutunk Nürnbergbe, a segítőink száma is a duplájára, triplájára nőhet. Egyedül nem tudjuk kigazdálkodni ennek a költségét, de a Ti segítségetekkel sikerülhet!” – írják felhívásukban a dizájnerek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top