Szabadidő

Idén is keresik Magyarországon az év szavát

Kerítés vagy szelfibot? Elindult a 2015. év szavának keresése.

A Tinta Könyvkiadó idén is várja internetes szavazáson a javaslatokat azokra a szavakra, amelyek a beküldők szerint a legjobban jellemzik a 2015-ös évet. Az elmúlt 6 évben mindig szerepelt a listán a szegénység, a hazugság, a remény, a válság, a kilátástalanság, a munkanélküliség és a korrupció.

Ezek mentek

A 2009-es évet azonban a H1N1 és az influenza jellemezte leginkább, 2010-ben a vörösiszap és az árvíz, 2011-ben a végtörlesztés és a devizahitel, 2012-ben az okostelefon és a QR-kód, 2013-ban pedig a szelfi és a táblagép lett a legtalálóbb szó.

Tavaly szép számmal javasolták a szavazók a rezsicsökkentést és az internetadót. 2012-ben Schmitt Pál köztársasági elnök lemondása miatt a plágium szó volt népszerű javaslat, míg 2011-ben a West Balkánt javasolták sokan a szórakozóhelyen történt tragédia okán. 2010-ben szerepelt az ötvenes listán a fülkeforradalom szó is, a vuvuzela pedig a dél-afrikai focivébét idézte.

Idén is keresik Magyarországon az év szavát

A 2009-es szavak között ott volt a DVSC, amely a Debrecen focicsapatának a Bajnokok Ligája csoportkörébe való bejutására utalt.

A 2015. év szavaira december 31-ig a Tinta kiadó honlapján lehet szavazni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top