Szabadidő

Magyar sorozatról ír az egyik legnívósabb amerikai filmes lap

A The Hollywood Reporter a közép-európai térség felpörgő sorozatgyártásáról szóló cikkében megemlékezik a nemrég indult Aranyéletről is.

A The Hollywood Reporter (THR) a filmes szakma egyik legjobb nevű lapja, riportereik a világ minden táján ott vannak a neves filmes eseményeken, és természetesen a sorozatok világát is figyelemmel kísérik. Éppen ezért örvendetes, hogy a csütörtöki vörös szőnyeges premierrel induló Aranyélet adja a cikk kiindulópontját.

A THR egyébként az HBO európai leányvállalatának működését járja körül, amely 14 közép-kelet-európai országban és területen üzemel, és amely az elmúlt években egyre több saját gyártású tartalommal örvendezteti meg a tévénézőket.

A mozicsatorna az Aranyélet csütörtöki premierje előtt még októberben elindította a norvég Mammon című drámasorozat lengyel és cseh verzióit is. A Mammon története egy újságíróról szól, aki a testvérét inkrimináló információval kapcsolatban kezd nyomozni.

“Különösen erős évünk van – nyilatkozta a THR-nek Antony Root, a cég saját gyártású műsorokért felelős alelnöke. – A célunk az volt, hogy négy fő működési területünkön (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Románia) minden évben legalább egy saját gyártású sorozattal elinduljunk.”

“Jelenleg hat drámán dolgozunk, de tervezzük két további sorozat legyártását is – nyilatkozta a THR-nek Krigler Gábor executive producer a csütörtöki premieren. – Jelenleg évente egy saját gyártású sorozatot készítünk, de 2017-től szeretnénk ennek a dupláját előállítani.”

Jobban teljesítünk, mint az USA

Root szerint a saját gyártású, helyi nyelven készülő sorozatok megfelelő marketinggel megtámogatva simán verik az amerikai sorozatokat és az egyéb helyekről megvásárolt tartalmakat.

“A közönség igényli a saját gyártású programokat – tette hozzá. – A Wataha című, Lengyelországban vetített sorozatunk például megelőzte a Trónok harcát.”

Az HBO Europe 2010-ben kezdett el más országokból átvett sorozatokat helyi piacokra leforgatni, a magyar példa ezek közül a nagy sikerrel futó Terápia című sorozat lett. Magyarország különleges helyet foglal el a cég életében, ugyanis 1991 szeptemberében az HBO Hungary volt az első európai HBO-csatorna.

Krigler Gábor szerint már tervezik az Aranyélet második évadát, ám a sorozat egyelőre még nem kapta meg a zöld lámpát.

További cikkek magyar sorozatokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top