Szabadidő

Kórházba került Karel Gott

A 76 éves Karel Gottnak, akit tavaly ismét az év énekesének választottak, le kellett mondania az összes közeljövőbeli koncertjét.

Kórházba került Karel Gott cseh énekes. A Lady Carneval című dal előadóját a kardiológián ápolják, a nyáron pedig szívritmuszavarral kezelték.

Az Év énekese 

Csehországban tavaly ismét Karel Gottot szavazták meg az év énekesének. A cseh könnyűzene és szórakoztatóipar immár fél évszázada koronázatlan királya a Prágától nyugatra fekvő Pilsenben született. Villanyszerelőnek tanult, de szakmája művelése helyett már akkor is inkább a gitárt pengette. Szülővárosa néhány éve díszpolgárrá választotta, tavaly Pozsonytól is díszpolgári címet kapott. Václav Klaus volt államfőtől pedig korábban magas állami kitüntetést vehetett át.

Kórházba került Karel Gott

Gigagázsi

Karel Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,45 millió és 5,75 millió forint közötti összeget) kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az idei őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top