Szabadidő

Így néznek ki most az idén harmincéves Vissza a jövőbe sztárjai

Harminc éve mutatták be Amerikában minden idők legnépszerűbb időutazós filmjét, amit a magyar premier (nálunk csak két évvel később, 1987-ben került a mozikba) után pontosan 28 évvel, október 15-én újra műsorra tűznek a hazai mozik. Megnéztük, hogy mi lett azóta a klasszikus mozi sztárjaival.

Marty McFly (Michael J. Fox)

Ahhoz képest, hogy Michael J. Fox csak az utolsó utáni pillanatban ugrott be Eric Stoltz helyére a főszerepbe, a Vissza a jövőbe hatalmas tinisztárt csinált belőle. Népszerűbb volt, mint Robert Pattinson és Taylor Lautner együttvéve, és velük ellentétben őt a lányok és a fiúk is egyaránt csípték. Úgy nézett ki, hogy elképesztő mozikarrier vár rá, ám 1998-ban váratlan bejelentés érkezett: kiderült, hogy Parkinson-kóros. Ez a tény persze alaposan megváltoztatta a karrierjét. Persze nem hagyta abba a munkát, de rendesen behúzta a kéziféket, és a mozifilmek terepéről átnyergelt a tévé irányába, ahol olyan sikersorozatokat forgatott, mint a Kerge város, A férjem védelmében vagy a The Michael J. Fox Show. Alapítványt hozott létre a Parkinson-kór gyógyításának támogatására, és a betegségéhez képest aktív életet él feleségével és négy gyermekével.

Így néznek ki most az idén harmincéves Vissza a jövőbe sztárjai

dr. Emmett Brown (Christopher Lloyd)

Christopher Lloyd a Vissza a jövőbe bemutatása idején még csak 47 éves volt, de mivel idősebbre maszkírozták, ezért sokáig kevésbé tűnt fel számunkra, hogy azért ő is öregszik. Elképesztően aktív színész, aki több mint száz filmben szerepelt a Vissza a jövőbe óta, de az emlékezetesebb szerepeit (Roger nyúl a pácban, Addams Family-filmek) a film bemutatása utáni tíz évben játszotta. A magánélete se mondható unalmasnak, ugyanis összesen négyszer házasodott, bár gyereke egyik házasságából sem született. A negyedik feleségétől még 2005-ben vált el, és nem tudni, tervez-e egy ötödiket is.

Így néznek ki most az idén harmincéves Vissza a jövőbe sztárjai

Lorraine Baines (Lea Thompson)

Lea Thompsonnak jutott a Vissza a jövőbe egyik legneccesebb szerepe: ő játszotta a lányt, aki fülig belezúg a saját jövőbeni időutazó fiába. Az erőteljes erotikus töltetű szerep sokáig meghatározta a karrierjét, és főleg hasonló szerepekben (Howard, a kacsa, Alkalom szüli a szexet…) tündökölhetett. Mostanában a tévében láthatjuk őt, ugyanis szerepel a nálunk is bemutatott Elcserélt lányok című sorozatban, ami már az ötödik évadánál tart, és Lea nemcsak játszik benne, hanem néhány epizódot maga rendezett. Ez jó iskolának bizonyult, ugródeszka  volt az első játékfilmrendezéséhez: a The Year of Spectacular Men a cikk írása idején is forog, és Lea főszereplőként is feltűnik benne. A színésznő három évig jegyben járt Dennis Quaiddel, de aztán Howard Deutch rendezővel házasodott össze, még 1989-ben, és két lányt neveltek fel kettesben.

Így néznek ki most az idén harmincéves Vissza a jövőbe sztárjai

George McFly (Crispin Glover)

Marty apjának alakítója abba a furcsa helyzetbe került, hogy kihagyták a folytatásból, miután nem tudott megegyezni a gázsijáról a producerekkel. A folytatásban a helyettesítését az első részből maradt archív felvételekkel, valamint maszkokkal oldották meg, amiért beperelte a produkciót és nyert. Sosem volt főhősnek való alkat, ahhoz túl karakteres az arca, de karakterszínészként sokan foglalkoztatták David Lynchtől (Veszett a világ) kezdve Tim Burtonig (Alice Csodaországban). 2005-ben rendezett egy szokatlan filmet What If? címmel, aminek az összes szereplője Down-kóros volt. Igazi fáradhatatlan és sokoldalú művész, aki ha úgy érzi, lemezt ad ki, ha olyanja van, érthetetlen performanszokat ad elő a tévében, ha meg úgy hozza kedve, könyvet ír. Ez utóbbiból már több mint tucatnyi fűződik a nevéhez. A magánéletéről szinte semmit sem tudni.

Így néznek ki most az idén harmincéves Vissza a jövőbe sztárjai

Thomas F. Wilson (Biff Tannen)

Ugyan rendszeresen húzza McFly agyát azzal, hogy nyuszinak hívja, a valóságban Thomas F. Wilson egy nyugis és szerethető fazon, aki túl sokoldalú tehetség volt ahhoz, hogy pusztán csak színészként dolgozzon. Bár máig rengeteg tévés munkája van, ezek jó része rajzfilmes (például a SpongyaBob sorozatban) szinkronmeló. Emellett felkapott stand upos, aki előszeretettel viccel a saját, Vissza a jövőbe fémjelezte múltjával is, de ha azt kérded tőle, mi áll hozzá a legközelebb, akkor a festészetet mondaná. Főképp gyerekjátékokat fest, és a képei számos neves gyűjtő gyűjteményében megtalálhatók. Pont a Vissza a jövőbe bemutatásának évében házasodott meg, és igen szerencsés év lehetett számára 1985, ugyanis a házassága Caroline Wilsonnal azóta is tart, és négy közös gyermekük született.

Így néznek ki most az idén harmincéves Vissza a jövőbe sztárjai

Jennifer Parker (Claudia Wells)

Sokan Elisabeth Shue-ra gondolnak, ha Marty McFly filmbéli barátnőjére próbálnak visszaemlékezni, pedig az első részben még Claudia Wells alakította a szerepet. Eredetileg ő tért volna vissza a folytatásban is, de nem tudta szabaddá tenni magát a forgatásra, mivel az édesanyját akkortájt diagnosztizálták rákkal. Ezután Wells úgy döntött, teljesen felhagy a színészkedéssel, és ehhez egészen 2008-ig tartotta magát. Az újrakóstolás meghozta a régi étvágyat és 2011 óta ismét színészetéből él, bár jellemzően B-kategóriás filmekben kap szerepeket. A két időszak között 1991-ben nyitott egy luxus férfiruházati boltot, ami azóta is sikeresen működik. Van egy Sebastian nevű fia.

Így néznek ki most az idén harmincéves Vissza a jövőbe sztárjai

Érdekel, hogy néznek ki ma a régi filmsikerek sztárjai?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top