Szabadidő

A 10 emlékezetes gimis mozi

A gimis évek kifogyhatatlan témát biztosítanak a filmeseknek. Drámák, vígjátékok, musicalfilmek és sorozatok százával készülnek el arról a bizonyos négy évről. Nektek melyik a kedvencetek?

Grease

Sandy utolsó szettje beleégett a retinánkba, és az összes dalt kívülről fújjuk a filmből. Rosszfiú és jókislány találkozása, szerelme, majd a nagy “kinek jobb a verdája” verseny, mindez megfűszerezve vödörnyi hajzselével és giccses dalokkal. Mégis legendás gimis film.

Fák jú, Tanár úr

A németek válasza a Másnaposok-filmekre a leglúzerebb gimit bemutató Fák jú, Tanár úr. Az első rész sikere után nem csoda, hogy leforgatták a folytatást. “És hiába akadnak gusztustalan poénok is bőven (azt hiszem, a csúcsot a pingpongbár jelenti, ahol a lányok nem pingpongütővel adnak lendületet a labdáknak…), és a film egyáltalán nem mondható politikailag korrektnek, a mesélés olyan lendületes, és a viccek olyan tempóban jönnek, hogy a film valósággal átszáguld rajtunk, garantált röhögéseket okozva, még ha kicsit szégyenkezve is nevetünk közben” – véleményezte a folytatást kritikusunk, TóCsa.

Meglógtam a Ferrarival

Gimisként egyetlen napra mindannyian szerettünk volna Ferris Buellerek lenni, elcsórni a fater király verdáját, és ellógni a suliból. Mindezt olyan aprólékos tervvel megoldva, hogy a világ legvisszataszítóbb iskolaigazgatója se tudja leleplezni.

via GIPHY

Spinédzserek

A mozi, amelyben a főszereplőket Chernek és Dionne-nak hívták, és amiben a főszereplő Alicia Silverstone nem a játékával, sokkal inkább azzal tűnt ki, hogy minden jelenetben új ruhát kapott. A felszínesség giccsparádéja a 90-es évekből.

via GIPHY

Amerikai pite

Egy egész filmet, majd egy később még vagy tízet pakoltak rá az Amerikai pitére. A történet pedig egy mondatban leírható: így veszítette el a szüzességét egy srác.

via GIPHY

Charlie Bartlett

Szomorú, de igaz, hogy itthon nem ez Robert Downey Jr. legismertebb filmje. Pedig remekül hozza benne a katasztrofális iskolaigazgatót és még bénább apukát.

Juno

Egy különc gimis lány, és egy különc gimis fiú együttlétéből egy tiniterhesség lesz. Kötelező látni.

Glee

Oké, nem mozifilm, hanem sorozat, de nem tudtuk kihagyni. Szigorúan csak Finn haláláig szabad nézni, mert utána csupa szenvedés a sorozat. De addig tényleg élvezhető.

A csaj nem jár egyedül

Újabb “gyöngyszem” a 90-es évekből. Néhány érdekes infó róla:

  • Tudtad, hogy játszott benne Paul Walker?
  • Paul Walker karaktere 18 éves volt, a valóságban viszont már a 26. születésnapját ünnepelte ebben 1999-ben.
  • A film női főszereplője: Rachael Leigh Cook, a valóságban a Vámpírnaplók sztárjának, Daniel Gillies színésznek a felesége.

Harry Potter

De most tényleg: KI NE AKARNA VARÁZSLÓSULIBA JÁRNI?

via GIPHY

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top