Szabadidő

Most egy oroszlánt ölt meg a zsiráfgyilkos állatkert

A látogatók, köztük gyermekek szeme láttára boncolnak fel egy oroszlánt a dániai Odense állatkertjében, annak ellenére, hogy egy fiatal zsiráf tavalyi megölése és felboncolása a koppenhágai állatkertben nemzetközi felháborodást keltett.

A kilenc hónapja elaltatott és lefagyasztott nagyragadozó boncolását az őszi iskolai szünet kellős közepére, jövő hét csütörtökjére időzítették, amikor vélhetően gyerekek is lesznek az odenséi állatkert látogatói között. “Úgy gondoljuk, hogy egy oroszlán feldarabolásából sokat lehet tanulni” – indokolta a nyilvános esemény megrendezését Michael Wallberg Sörensen állatgondozó. Elmondta, hogy már korábban is boncoltak fel nyilvánosan állatokat, és az ilyesminek soha nem volt negatív visszhangja. Az állatgondozó szerint a látogatók várják az eseményt, nagyon szeretnének egészen közelről látni egy oroszlánt.

Nagy érdeklődés övezte a zsiráfboncolást
Nagy érdeklődés övezte a zsiráfboncolást

Már nem volt hely az oroszlánnak

Az oroszlánt azért kellett megölni, mert e nagyragadozókból már túl sok van az állatkertben, és nem tudták hol elhelyezni. “Még ha kapcsolatban állunk is egy sor állatkerttel, előfordul, hogy fölösleg alakul ki” – mondta Sörensen.

Nyilvánosan végezték ki a zsiráfot

A koppenhágai állatkert tavaly februárban magára vonta a nemzetközi közvélemény haragját, mert megölt egy fiatal zsiráfot, azt ugyancsak a látogatók, köztük gyermekek előtt felboncolták, majd a feldarabolt állatot oroszlánokkal etették meg. A másfél éves, nemileg még éretlen növényevő óriás elpusztítását azzal indokolták, hogy az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége szerint genetikai öröksége nem volt eléggé értékes, és a zsiráfnak, úgymond, nem találtak helyet más állatkertben.

Zsiráf után oroszlánt boncolnak
Zsiráf után most oroszlánt boncolnak

A nagy állattenyésztő hagyománnyal rendelkező Dániában megszokott dolog, hogy iskolások oktatási célból vágóhidakat keresnek fel és szemtanúi például sertések halálba vonulásának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top