Szabadidő

A kártya a te kezedben van! Akarj nyerni!

Tegnap este UNO-ztunk Lacikával, ami egy kártyajáték. Újabban nagy és hosszú csatákat vívunk, és nagyon élvezzük, mert ez a játék tele van logikával, tele van ügyességgel – ajánlom is minden szülőnek, akinek a gyereke 6 éves elmúlt.

A tegnapi partit talán soha nem felejtem el, és igen, vedd úgy, ez a történet most egy kisebb tanmese a győzelemről és a hitről. Nekikezdtünk az első körnek, kiosztottam a lapokat, közben Lacika egyfolytában azt sikongatta: Győzni fogok, győzni fogok, érzem, tudom! Amit nem tudott, hogy az anyja is az a típus, aki szeret nyerni, így a két szemben álló fél nem volt más, mint két akarat: ki akarja jobban?

Gigászi csata volt, kétszer végigmentünk a teljes paklin, tartott vagy negyed órán keresztül a játék, és végül az a Lacika, aki végig azt mondta, győzni fog, meg is nyerte a játszmát. Mint egy sivítva kieresztett levegőjű lufi, úgy döngött végig a gyerek a nappalin és ünnepelte magát. Ennek megfelelően a következő játszmára már nem figyelt, nem koncentrált, nem akart, és én úgy lemostam őt a terepről konkrétan öt másodperc alatt, hogy csuda. Pillanatok alatt győztem. Ez a kisfiú megrettent. Elhúzta a szája szélét, látványosan megingott.

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top