Szabadidő

Durva szél, felhőszakadás, hideg: ez lesz pénteken

Pénteken az egész országban esni fog, és nem is kevés eső: 15 megyére érvényes az elsőfokú figyelmeztetés. A szél is okozhat meglepetést.

Csütörtökön még 27 fok is lehet, de holnap, pénteken már a legszerencsésebb helyeken is csak 22-24 fok, esős időjárás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tizenöt megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható extrém időjárás miatt. A figyelmeztetés oka, hogy a 24 óra alatt több mint húsz milliméter csapadék mellett helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 25-30 milliméter csapadék), illetve heves szél (70 km/h feletti) is várható.

Durva szél, felhőszakadás, hideg: ez lesz pénteken

Az augusztusi Armageddon, reméljük, csak egyszeri alkalom volt

Csütörtökön még csak Győr-Sopron és Vas megye térségére érvényes a holnap általánossá váló rossz idő, ám a szél az Alpokalján a Bakonyban és a Balaton-parton is megélénkülhet. Csütörtökön napközben felhősödés mellett csapadékra is számítani kell, eleinte északnyugaton, később kelet felé is. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken országszerte sok esőre számíthatunk. A északi szél a Dunántúlon erős, a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökésekkel érkezik, de a zivatarokkal együtt bárhol feltámadhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul holnap. A Tiszántúlon viszont 23-24 fok is lehet.

Még többet az időjárásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top