Szabadidő

Pincér szolgál ki ezentúl a McDonald’s-ban

Bevezeti az asztalfoglalást és a hagyományos éttermekhez hasonlóan szolgálja fel fogásait a jövőben a McDonald’s, ugyanis szeretné emelni a színvonalat.

A próbaüzemet Svédországban tartják, igen korlátozott léptékben: a McDonald’s világszerte üzemeltetett 36 ezer gyorsétterme közül mindössze 31-ben szeptember 25. és október 2. között. A vendégeknek nem kell majd a pénztárhoz fáradniuk, maguknak tálcán felszolgálni az ételt vagy személytelen érintőképernyőt tapogatniuk. Asztalt interneten lehet foglalni.

Konkurenciaharc

A magas bérek és ingatlanárak, valamint a Burger King és egy hazai vetélytárs, a MAX miatt Svédország nehéz piac a McDonald’s számára. Egyik déli menüjének ára például 55 svéd korona (2287 forint), amelyen – tekintettel a magas költségekre – aligha van magas árrés.

Beújít a Meki
Beújít a Meki

A McDonald’s családi jellegű étteremmé szeretne válni. Az elgondolás megfelel a korszerűsítés nemzetközi stratégiájának és a színvonal emelésének, amellyel a csökkenő forgalmán szeretne javítani.

Még több McDonald’s az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top