Szabadidő

Nemzeti Vágta 2015: minden, amit tudni érdemes a versenyről

Összegyűjtöttük a Nemzeti Vágta legfontosabb tudnivalóit. Az idén már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő, nagyszabású versenyt szeptember 18-20. között te is megnézheted a Hősök terén!

A Nemzeti Vágta történelmi hangulatú lovasverseny, amely egyszerre hagyományőrző és hagyományteremtő országos esemény. Túllép országhatárainkon, hiszen a határon túli magyar települések is jelentkezhetnek a versenyre. A Nemzeti Vágta lovas összecsapásait a számos egyéb programmal a korábbi évekhez hasonlóan idén is a budapesti Hősök terén izgulhatják végig a látogatók 2015. szeptember 18-20. között.

Már a nyolcadik Nemzeti Vágtán izgulhatunk

Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta hagyománnyá formálódott, a színvonalas és különleges esemény egyre több hazai és külföldi látogatót vonz. Rendhagyó helyszínével valódi kuriózumnak számít a nemzetközi rendezvények között. Nincs még egy olyan lovasverseny a világon, amelyet az adott város egyik legszebb, belvárosi helyszínén rendeznének meg. Sőt, hazánk sem rendez más olyan fesztivált, amely több hazai és határon túli település aktív részvételével valósulna meg. Ezen a három izgalmas napon a vidék Budapestre költözik mini-Magyarországot varázsolva a Hősök terére és környékére.

Nemzeti Vágta 2015: minden, amit tudni érdemes a versenyről

A lovasok 12 előfutamban mérik össze tudásukat az egyedi versenypályán. Előfutamonként hat lovas küzd meg egymással a továbbjutásért, az első két helyezett az öt középfutam egyikében versenyezhet tovább, ahonnan már a döntőbe jutás a tét. A középfutamokból már csak a legjobbak jutnak tovább a vasárnap délutáni fináléba, amelyet így tehát öt lovas részvételével indítanak el.

A Nemzeti Vágta fénypontja a vasárnapi döntő

A Nemzeti Vágta programsorozatának kétségkívül legizgalmasabb eseménye a vasárnapi döntő, amelyen kiderül, ki nyeri el a 2015 leggyorsabb lovasa címet és veheti át az első helyezettnek járó 5 millió forintos fődíjat, a vándordíjat és az 1848-as huszárszablyát. A döntőben másodikként befutó versenyző egymillió forinttal gazdagodik, míg a harmadik helyezett 500 ezer forintot, a negyedik és ötödik helyezettek pedig 300 ezer forintot vihetnek haza.

Nemzeti Vágta 2015: minden, amit tudni érdemes a versenyről

Nemzetközi vágta színesíti a versenyt

A két évvel ezelőtt először elindított nagy sikerű nemzetközi futamot idén is megrendezik, a részt vevő országok mezőnye évről évre bővül. Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, az Egyesült Arab Emirátusok, Katar, Kazahsztán, Szerbia és Szlovákia lovasai az elmúlt évhez hasonlóan idén is minden bizonnyal nyeregbe ülnek a Nemzeti Vágta különleges versenyszámában.

A háromnapos rendezvényen jótékonysági sztárfutam, huszárvágta, kocsitoló verseny, lovasbemutatók szórakoztatják a látogatókat, és újra megnyílik az ország konyhája a kézműves vásár standjai mellett.

További, Nemzeti Vágta témájú írások az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top