Szabadidő

Rúdtáncszobát csináltak egy magyar irodában a nőknek

Nem mindennapi edzésformát biztosít a munkahelyi stressz levezetésére a szerkesztőség hölgy tagjainak az Athenaeum Kiadó! Az irodaházban egy rúdtáncszobát alakítottak ki, amit a dolgozók már birtokba is vettek.

Az állandó ülőmunka megterheli a szerkesztők, tördelők gerincét, és a dolgozók közül egyre többen panaszkodtak fájdalmakra, rossz közérzetre. Először csak egy bordásfalat szerettek volna, de aztán mertek nagyot álmodni, és közösen a rúdtáncszoba kialakítása mellett döntöttek! “A korábbi 30-40 helyett idén közel 100 könyvünk jelenik meg, és mindezt egy kis stáb viszi véghez, így igen leterhelt a társaság, a szűk határidők miatt sok a stressz” – mondja Szabó Tibor Benjámin, a kiadó főszerkesztője.

Rúdtánc szobát csináltak egy magyar irodában a nőknek

Klasszikus edzőterem kialakítására nem volt lehetőség a szerkesztőségben, de szerettek volna valami alaposan átmozgató, emellett szórakoztató mozgásformát biztosítani a lányoknak az épületben. “Olyan sportra volt szükségünk, ami teljesen átmozgat, kis helyen végezhető, és a jelenleg szinte kizárólag női munkaerővel működő dolgozói közösség számára valami plusz élményt is ad, különleges, egyedi, vicces akár. A rúdtánc alapmozgásformája a függeszkedés, amely természeténél fogva növeli a csigolyák közötti távolságot, javítja az ízületek mozgási komfortját, vagyis ez az ideális irodai munkavédelmi sport.”

Rúdtánc szobát csináltak egy magyar irodában a nőknek

A kiadó dolgozói örömmel vették birtokba a rúdtáncszobát, és remélik, hogy a kiadó kezdeményezése más munkahelyeket is inspirál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top