Szabadidő

Megőrültek a biológusok és cukiságcunamit zúdítottak az internetre

Ó, internet, te csodás: egy twitterező feltette a kérdést, hogy melyik állatok a legcukibbak. Ami ez után következett, azt érdemes végignézni.

Anne Hilborn augusztus 31-én annyit kérdezett a twitterezőktől, hogy a Serengeti területén élő állatok közül melyik a legcukibb.

 Az első válasz után nem sokkal megérkezett az alábbi tweet, amelynek írója annyit kérdezett: “Nahát, cukiságverseny van? Íme egy északi, vöröshátú szalamandra!” A cukiságversenyt angolul cute-offként is lehet írni, a #cuteoff hashtag pedig itt indult villámgyors világhódító útjára.

 Rövidesen megérkezett a következő versenyző, egy repülő mókus.

 Majd ezután jött David Shiffman tweetje egy aprócska teknőcről, amely az Egyesült Államok óceán- és légkörkutató hivatala, a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) egyik kutatása közben akadt lencsevégre.

 Rövidesen versenybe szállt a kétéltűek és hüllők kutatásával foglalkozó Herpetological Society of Ireland is az alábbi pályázóval.

Amire ez a tüskés békagyík volt a válasz, amely álló helyzetben is úgy néz ki, mintha épp hatalmas szélviharral küzdene.

Persze a cukisági versenyben jellemzően a puha szőrös állatkák a nyerők, így John Pickrell egy homoki erszényescickánnyal vágott vissza.

Ezen a ponton előkerültek a nagyágyúk. Jason G. Goldman egy hiúzkölyökkel pörgette fel a twitterezők szívverését.

A Search & Discover csapata egy bébi mocsárjáró békával igyekezett szépíteni, a kétéltűek csapata nevében.

De David Steen professzor, a kanadai Jasper Nemzeti Park mormotakölykével kontrázva ismét a puha szőrgombócok felé billentette a mérleget.

Carina M. Gsottbauer annak bizonyítására, hogy csaknem minden állatfaj kölykei cukik, egy aprócska tintahallal szállt versenybe.

 A Smithsonian Intézet környezeti kutatóközpontja pedig egy dinamikus rájaduóval tette fel a pontot az i-re.

 A verseny egyébként azóta rendületlenül folytatódik, a nevezéseket bárki láthatja, aki rákeres a #cuteoff hashtagre. 

Köszönjük, internet, köszönjük, biológusok!

További cuki állatok az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top