Szabadidő

Ránk szakadt a “corazón” – elmentünk a Violetta-koncertre

Indulás előtt még morogtam. Tombolt bennem az előítélet. Mert lássuk be, Violetta az affektáló, nyávogó és kiborító stílusával próbára teszi a felnőttek tűrőképességét. De megfogadtam, hogy az Arénába belépve hátrahagyok minden előítéletet...

Telt ház. Úgy értem TOTÁLIS telt ház fogadott minket (engem és a gigarajongó unokahúgomat) szombaton délután. Erre számít a felnőtt ember bizonyos előadók esetében (Lady Gaga, Bublé Misi, Ákos…), de hogy ezt egy Disney csatornán futó, argentin szappanopera gárdája is megcsinálja, abban pár hónapja még kételkedtem. Egész addig, amíg be nem jelentették a második, a harmadik, majd a negyedik (!) koncert dátumát.

Violetta = Mari Mar kicsiknek

Mondhatni a vérünkben van a dél-amerikai szappanoperák iránti rajongás, csak valahogy eddig nem kötöttük a fiatalabb generációhoz. Néhány éve a tízévesek kiröhögték a nagymamát, aki lerágta a körmét az Árva angyalon, most ők teszik ugyanezt, csak a Violettán. Aki ugyanúgy évődik és csapong két pasi között, mint idősebb kolléganői a szappanoperagyárban, csak ő énekel is mellé, amolyan tinigondokról.

A Violetta-koncert is pont olyan, mint a sorozat: ének, rövidebb átkötő szöveg a barátság és a szerelem fontosságáról, ének… Bár a számokat (többnyire) spanyolul énekelték, a közönséggel angolul kommunikáltak a szereplők. Vagy legalábbis próbálkoztak, mert hiába volt ott Bogi (az énekesnő), aki időről időre próbált besegíteni a fordításba, olykor kínos csend telepedett az Arénára, mert a gyerekek és/vagy a felnőttek nem értették az olyan alapmondatokat, hogy “Ti tették lehetővé, hogy valóssággá váljon az álmom”. És ezen a ponton tényleg mindenki gondolkozzon el azon, hogy valóban lerágott csont-e a “Miért nem beszélnek nyelveket a magyarok?” téma…

Megnézem
Összes kép (1)

A dalok pedig jöttek szépen sorban. Egy vérprofin működő csapat ez, és gyanítom eléggé kizsigerelő. Belelátunk abba a gépezetbe, amiről az egykori Hannah Montana (Miley Cyrus) legutóbb egy interjúban beszélt. Mindegyik karakter szuperkedves, a gonosz is mindig jó lesz a végén, a frizurák, sminkek tökéletesek, a dalok pozitívak… Közben pörgetni kezdem az agyamat, hogy valaha, bármelyik képügynökségnél láttam-e már olyan képet, ami cigizés, ivás, bulizás közben mutatja bármelyik szereplőt. A válasz: nem. És erről a gépezetről beszéltem.

Ezt a Violetta cikket már olvastad? 8 mondat, amit a Violetta-koncerten hallottunk, és imádjuk!

Violetta a túl szexi lány

Az ábrándozásomból az egyik fiú bőrszerkós szólója rángat ki, aki olyan erőszakos előadással akar mély nyomot hagyni bennem, mint Vastag Csaba az  X-Faktor válogatóján (amikor átmászott az asztalon). Jön egy újabb Violetta-szóló, na meg a nagy közös szerelmes duett azzal a fiúval, akit szeret. Csók is van a végén, legalábbis feltételezzük, mert a csóknál már nem éles a kép a kivetítőn, hát SHOW ez itt, kérem. És itt szeretnék kitérni az egyetlen dologra, amit felrónék ennek a produkciónak. Ha ez egy matiné, és lássuk be, az, mert a rajongók életkora 4 és 14 év közötti, és a csókot nem mutatják, akkor miért is kell szexi diáklánynak öltöztetni Violettát?

Értem én, hogy trendi a patacipő, hogy Rihanna is flitteres bodyban nyomul a koncertjén, de nagyon vékony már a határ a table dance és a sima tánc között. Ez tényleg a gyerekeknek készül (és most ne nyissunk vitát arról, hogy majd buta lesz a gyerek, ha ezt nézi, mert ha van mellette szülő, olvas is könyveket, meg egyébként nem viszi túlzásba, akkor hadd nézze), akiknek nem kell, hogy Violetta csillámos bodyt viseljen, leguggoljon és terpesszen. Ha Violettára farmert adnak pólóval, akkor is visítani fognak a gyerekek, akkor is megveszik a 3000 forintos zászlót, és akkor is megnézik a műsort. Ha a karaktert játszó színésznő ezzel akarja tudatni, hogy felnőtt és nem gyerek már, akkor ezt fejezze ki majd a saját szólókoncertjén (ha nem tűnik el a süllyesztőbe) egy év múlva. Addig maradjunk a matinénál, plíz.

 

A közel kétórás koncertet a szereplők végigtáncolták, énekelték, volt közönség feletti lógás is, megmutatták, hogy van zenekar mögöttük, volt konfettieső, “Szeretlek, Budapest”, és töméntelen mennyiségű dal, amiben legalább egyszer elhangzik, hogy corazón (spanyolul a szívet jelenti a szó – a szerk.)…És ebben van meló, még akkor is, ha már ezt a turnét nyomják évek óta, és akkor is, ha soha többet nem szeretnék ilyen élmény részese lenni.

A búcsú pedig mindig fáj, főleg ha azzal sokkolják a szereplők a rajongókat, hogy négy év után vége a sorozatnak. Viszlát, Violetta, ha szerencsénk van, akkor a Disney egy időre befejezi az éneklős sorozatokat (de ezt erősen kétlem). Mi pedig elindultunk tanszereket venni, de a violettás tolltartó és a ceruza már a polcon maradt. Kinőttük…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top