Szabadidő

Pandaszülinapot tartottak Bécsben – fotók

Kétéves lett Fu Bao, a Schönbrunni Állatkert kispandája. Gondozói egy életnagyságú papírmasé pandával és egy édesburgonyával és sárgarépával teli ajándékcsomaggal lepték meg. Már csak őszig maradhat Bécsben.

Két évvel ezelőtt száz grammal, alig tízcentisen jött világra a Schönbrunni Állatkert harmadik kispandája, Fu Bao. Az időközben 54 kilogrammosra cseperedett tinédzsert gondozói és a bécsi állatkert látogatói köszöntötték fel 2015. augusztus 14-én. Természetesen ajándékot is készítettek neki: egy édesburgonyával és sárgarépával teli csomagot, és egy életnagyságú pandát papírmaséból.

Copyright: Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn
Copyright: Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn

Répa a pandacsomagban

Fu Bao rögtön a csomagot kezdte bontogatni, míg mamája, Yang Yang a papírmasé pandát vette kezelésbe. Egy darabig csak kíváncsian méregette, majd ízekre szedte, mivel a papírpanda hasába édesburgonyát, sárgarépát és kukoricát rejtettek a gondozók.

Copyright: Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn
Copyright: Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn

Búcsú ősszel

A születésnapi ünnepség még szombaton is folytatódott az állatkertben. A gyerekek pandaálarcot készíthettek, kínai írásjeleket festhettek, fából készült figurák segítségével megtippelhették, hány hónaposan mekkora egy kispanda, és természetesen mindent megtudhattak a Bécsben, illetve Kínában élő óriáspandákról.

Fu Bao – fivéreivel, Fu Longgal és Fu Huval egyetemben – azon kevés óriáspandák közé tartozik, amely európai állatkertben, természetes módon fogant és nőtt fel. Akárcsak testvérei, ősszel ő is visszaköltözik Kínába.

Még több panda az NLC-én:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top