Szabadidő

Ciki már a LOL-t használni a Facebookon

Egy felmérés szerint a lol használata már meglehetősen cikinek minősül a Facebookon. Te milyen szóval vagy hangulatjellel fejezed ki magad?

A férfiak inkább azt írják, haha vagy hehe, míg a nők jellemzően hangulatjeleket használnak. A közösségi oldal felmérése szerint a lol már nem menő.

Az amerikai felhasználóknak már csupán alig két százaléka fejezi ki a nevetést a lol kifejezéssel. A többség inkább a hahát használja, míg valamivel több mint egyharmaduk a hangulatjeleket részesíti előnyben a Facebookon. A május utolsó hetében készült felmérés szerint a legkevesebben a lolt (laughing out loud, vagyis hangosan felnevetni) használják.

Ciki már a lolt használni a Facebookon

A felhasználók a kiírások tizenöt százalékában jelezték, hogy valami vicceset mondtak, érdekes, hogy a férfiak inkább a hahát és a hehét kedvelik, a nők a hangulatjeleket részesítik előnyben. A felmérésből kiderült az is, hogy a lolt az idősebbek használják, a fiatalabbak már áttértek a haha szóra, a legfiatalabbak is inkább hangulatjeleket vetnek be érzéseik kifejezésére – írja az mno.hu.

További facebookos témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top