Szabadidő

Ha taxi, akkor Főtaxi

A Trend piackutató 2015 júliusában felmérést végzett a legalább havi kétszer taxiszolgáltatást igénybe vevő budapesti lakosok körében. A mintavétel célcsoportos volt, mely során az öt legnagyobb autóflottával rendelkező szolgáltató (6*6, Budapest, City, Főtaxi, Taxi 2000) 100-100 utasát kérdezték meg, egyenlő arányban. A kutatás fő célja a társaságok ismertsége, igénybevételi aránya és a velük való elégedettség felmérése volt.
Ha taxi, akkor Főtaxi

A taxitársaságok ismertsége:

Ha taxi, akkor Főtaxi

A legismertebb taxitársaság a Főtaxi, melyet a megkérdezettek 78%-a magától említett. Második helyen a 6×6 Taxi áll, őt pedig a Budapest és a City Taxi követi.

A 6×6 Taxi telefonszáma a legismertebb, a társaság ismerőinek több mint kétharmada tudta felidézni. Második helyen a Főtaxi végzett, 42%-os telefonszám ismertséggel.

A megkérdezettek közel háromnegyede utazott már Főtaxival. Ezzel a Főtaxi kimagaslóan vezet a többi társaság előtt.

A 6×6 Taxival 60% utazott, a City és a Budapest Taxival csak 46-47%.

 A taxitársaságok igénybevételi aránya

Ha taxi, akkor Főtaxi

Az elégedettséget 25 szempontból vizsgálták. A taxirendelet a szolgáltatások színvonalának növelésével kedvezett az utasoknak, hiszen mind az öt vizsgált társaság utasai körében magas a szolgáltatókkal való elégedettség. Közülük a Főtaxi teljesítménye kiemelkedő, hiszen a 25 vizsgált szempontból 20 esetben a legmagasabb értékelést kapta. Szignifikánsan magasabbra értékelték utasai a diszpécser udvariasságát, bemutatkozását, a telefonközpont elérhetőségét, a kiállási időről való tájékoztatást, az időben érkezést, a sofőrök helyismeretét, jól öltözöttségét, a csomagok bepakolását, a preferált útvonalra való rákérdezést, az autók belső tisztaságát, a klimatizált autókat, a taxióra jól láthatóságát és az autók kellemes illatát. Emellett pozitívumként emelhető még ki a 6×6 és a Budapest taxi esetében, hogy utasaik összességében szignifikánsan elégedettebbek a járművekkel. További szignifikáns fölény nem mutatkozott.

 A taxitársaságokkal való elégetettség

Ha taxi, akkor Főtaxi

Az utasok nagyon pozitívan nyilatkoztak szolgáltatókról. A 6×6 ügyfelei körében volt a legalacsonyabb (73%) az elégedettség. Ugyanez, a Budapest, City és a Taxi 2000 esetében valamivel magasabb, 80-81%.

A teljes mértékben elégedettek aránya a Főtaxi esetében a legmagasabb (88%).

Forrás: http://www.trendinternational.hu/wp-content/uploads/2015/08/Objektiv-felmeres-a-rendszeresen-taxival-utazok-koreben.pdf

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top