Szabadidő

A pillanat, amikor Hosszú Katinka legenda lett – videó

Ha valaki lemaradt volna az úszósport történetének egyik legnagyobb pillanatáról, annak javasoljuk, nézze meg ezt a videót. Sajnos a narráció nem magyar nyelvű, de így is garantált a katarzis.

Hosszú Katinka hétfőn elképesztő bravúrt hajtott végre a  kazanyi vizes világbajnokságon. 200 méter vegyesen úgy védte meg világbajnoki címét, hogy életében először úszott világrekordot 50 méteres medencében. (Az úszónő sport iránti alázatára jellemző módon visszalépett a 100 méteres hátúszás döntőjétől azért, hogy fő versenyszámára koncentrálhasson.) Katinka 2:06,12-es új világcsúcsa 3 századdal jobb eredmény az amerikai Kukors 2009-es idejénél, amit még az azóta betiltott cápadresszben úszott a sportoló írja a Sport24. Íme Katinka parádés győzelme:

A magyar úszónő a csúcsdöntés után a Magyar Úszószövetségnek elmondta, olyan célját sikerült most elérnie, ami talán még egy olimpiai aranyéremnél is többet jelent. “Soha senki nem úszott ennél gyorsabban. Ez olyan dolog, ami talán a legnagyobb megelégedést jelentheti egy versenyzőnek.”

Kedves Világ, kalapot le Hosszú Katinka előtt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top