Szabadidő

10 magyar menő YouTube-arc, akit követned kéne

A Ki Mit Tube online tehetségkutató idén is arra biztat mindenkit, hogy készítsetek videókat és töltsétek fel őket a Tube-ra, aztán nyerjetek egy csomó mindent. A nyertest menő zsűritagok választják ki, én pedig őket kérdeztem arról, szerintük kik most a magyar YouTube legjobb arcai.

A Ki Mit Tube zsűrijében tízen lesznek idén, de a Google Groundra szervezett sajtótájékoztatóra az épp Spanyolországban hűsölő Puzsér Róbert és a Bulibáró jóvoltából rendkívül elfoglalt Pixa nem tudott eljönni, a tizedik zsűritagot meg majd a közönség választja meg. Szóval hét YouTube-ítészt kérdeztem arról, szerintük kik azok a magyar YouTube-sztárok, akik izgalmas kontentet tolnak, és megéri némi időt rájuk fordítani, valamint azt is elmondták, milyen csatornákat hiányolnak nagyon a YouTube magyar szeletéről. Ha pedig te is jelentkezni szeretnél egy saját videóval a Ki Mit Tube-ra, a szabályokat itt találod hozzá.

Mondik Noémi képzőművész

10 magyar menő YouTube arc, akit követned kéne

Móni szépségvilága
“Egészen elképesztő, hogy órákat tud beszélni arról, hogy például bemutassa a szobájában a tárgyakat. Azért szeretem ezt a YouTube-generációt, mert bennem sosem volt meg az a képesség, hogy kertelés nélkül tudjak beszélni bármiről.”

 

FollowAnna
“Anna csinál beautyvideókat is, meg csak úgy beszél ő is bármiről. Egyszerűen szórakoztat.”

 

László Viktória vlogger és gamer, a Viktória YouTube-csatorna gazdája

10 magyar menő YouTube arc, akit követned kéne

Pingvinharcos
“Az egyik nagy kedvencem Sirius, aki az egyik legnagyobb magyar playcsatornát üzemelteti. Tetszik benne, hogy az évek során abszolút hű maradt önmagához, és a tartalom is minőségi.”

 

Maris
“A másik nagy kedvencem Maris, aki egy vlogger lány. Az ő videóiról sugárzik, hogy tök őszinte, aki csak beáll a kamera elé és beszél, sőt még a magánéletébe is beavatja a nézőit, mert úgy gondolja, hogy ezzel segíthet nekik.”

 

Attila The Bookaholic
“Azért szeretem, mert főképp könyves videókat csinál, és ezzel a kultúrát próbálja promotálni. Megmutatja a fiataloknak, hogy az olvasás még a mai napig is érték.”

 

Szirmai Gergő, YouTube-filmkritikus, a Hollywood Hírügynökség YouTube-csatorna gazdája

10 magyar menő YouTube arc, akit követned kéne

Pamkutya
“Hihetetlen kreativitást visznek a paródia műfajába. Legyártják külön a zenei alapot, gyártanak hozzá egy klipet, és mindig feldolgoznak egy témát, amiről határozott véleményük van. A zeneparódiát elviszik az Irigy Hónaljmirigytől egy értelmesebb irányba.”

 

Isti Szalay
“A Szalay Isti tipikusan egy olyan arc, akinek olyan energiája van, amit zabálni kell. Totálisan mindegy, hogy épp milyen témáról beszél, mert az egész vlogja a személyisége köré épül, és ha ő a WC-n ül, még az is érdekes. Olyan fokú pozitív energiát visz a vlogolásba, hogy megőrülnek érte az emberek.”

 

Tamás Bence Gáspár, a 444 újságírója

A magyar YouTube új urai elmondják neked, kiket kell követned a Tube-on

Metalexovics
“Szeretem az ilyen Counter Strike-os arcokat. Igazi gamer, aki kibontogat csomagokat, jó a dumája, és kimondottan jó a humorérzéke. Az utómunkában is nagyon jó, ügyesen vág és a poénjait is jól kiereszti, nemcsak arról van szó, hogy mi van a szobájában, bár sok videója épp arról szól, hogy mi van a szobájában, de még azt is tök jól elő tudja adni.”

 

Ezt hiányolják a magyar YouTube-ról a profik

  • A kreativitás nagyon hiányzik. Az, hogy valaki egy nagyobb stábbal nekimegy egy témának, és egy látszólag egyszerű ötletre ráhúz egy irgalmatlan minőséget. (Szirmai Gergő)
  • Az olyan komolyabb témák, mint a politika és a történelem eléggé hiányoznak a palettáról. A bevándorlás témáról például most lehetne rohadt sokat vlogolni, de nem nagyon van rá jelentkező. (TBG)
  • A minél rövidebb és ütősebb videókat hiányolom, amiket aztán meg akarok nézni még egyszer. (Kovács Krisztián)
  • Az nem nagyon tud érdekelni, hogy valaki csak ül és beszél a szobájában. A profin összerakott videókból jöhetne több, amiken érződik a meló. (Saiid)
  • Nagyon hiányoznak nekem az oktatóvideók, barkácsvideók és a jó főzős csatornák, de hírcsatornákat se nagyon találunk. (László Viktória)

Kovács Krisztián, a Fish zenekar énekese

A magyar YouTube új urai elmondják neked, kiket kell követned a Tube-on

“Egyetlen csatornát sem követek a YouTube-on.”

Unfield, az Unfield YouTube-csatorna gazdája

A magyar YouTube új urai elmondják neked, kiket kell követned a Tube-on

Videómánia
“Imádom Dancsó Peti munkáit. Filmekről beszél a saját stílusában – a saját stílus a YouTube-on a legfontosabb –, és Magyarországon nincs hozzá hasonló.”

CultureGeeks
“Ők nagyon jópofa sorozatokat tudnak kitalálni, és nagyon ügyesen valósítják meg őket.”

 

Saiid, az Akkezdet Phiai rappere

A magyar YouTube új urai elmondják neked, kiket kell követned a Tube-on

“Nem igazán követek magyar vloggereket, amiben talán közrejátszik az is, hogy én még egy olyan generációból vagyok, amelyik nem teljesen a számítógép előtt nőtt fel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top