Szabadidő

Morgan Freeman segít megtalálni Istent

A NatGeo Channel egy új sorozatot készít The Story of God címmel. Morgan Freeman műsorvezetőként és executive producerként is jegyzi az új sorozatot.

Morgan Freeman kalauzolja végig a nézőket a világ különböző tájain. A The Story of God annak jár majd utána, hogy az emberek a Föld egyes pontjain miként igyekeznek megérteni Istent.

A színész a sorozatban vallási rítusokban vesz részt Ázsiától Dél-Amerikáig, és rendhagyó kísérleteknek is aláveti magát a tudomány és a vallás határterületeit feltérképezve. Mindemellett ellátogat a nagy világvallások fontos szent helyeire, felkeresi többek között Jeruzsálemben a Siratófalat, Indiában a Bódhifát, Mexikóban a maja templomokat és Texasban a több tízezer férőhelyes Lakewood “megatemplomot”. A műsorból a régi idők vallási gyakorlatai sem maradnak ki: Freeman régészek kalauzolásával meglátogatja egyebek mellett Stonehenge híres kelta műemlékeit, valamint Törökországban a 10 ezer éves Göbekli Tepe romokat is.”Az ember Istenhez fűződő viszonya a legfontosabb kérdés az emberiség történelmében. Korokat és tájakat átívelő expedíciónk azt igyekszik megérteni, hogy a hit miként alakította az életünket, függetlenül attól, hogy milyen vallás követőiről van szó. Számomra a sorozat egy személyes, nagy kihívást jelentő Isten-keresés, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy végigvezethetem a nézőket ezen a csodálatos úton” – nyilatkozta a színész, aki alakította már Istent a filmvásznon, például a Minden6ó című filmben.

A The Story of God a tervek szerint 2016-ban kerül a National Geographic Channel képernyőjére, összesen 171 országban, 45 nyelven.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top