Szabadidő

8 dolog, amit az X-Aktákból megtanultunk az ufókról

Már biztos, hogy januárban visszatér az X-Akták tévésorozat formájában. A műsort, amitől gyerekként rettegtünk, és laikus földönkívüli-kutatókká váltunk. A visszatérés örömére összeszedtem néhány dolgot, amit a X-Akták tanított meg nekünk arról, mi van "odaát" .

1. A földönkívüliek rosszak, de a kormány még rosszabb

Annak ellenére, hogy Steven Spielberg egyszer az E. T.-vel megpróbálta bebizonyítani, hogy nincs félnivalónk az idegen lényekről, az X-Aktákból megtanulhattuk, hogy nagyon is van. Az igazán emberi vonásokkal felvértezett űrlények ugyanis arra játszanak, hogy gyarmatosítsák a földet. Náluk csak a nagybetűs KORMÁNY elvetemültebb, amelynek tagjai arra is hajlandóak, hogy szövetséget kössenek a földönkívüliekkel.

8 dolog, amit X-Aktákból megtanultunk az ufókról

2. Ha közel állsz Mulder ügynökhöz, esélyes, hogy elrabolnak

Vannak családok, ahol teljesen bevett szokás, hogy tagjaikat elrabolják az űrlények. Ez például Mulder ügynök keresztje. A FBI-nyomozó húgát gyerekkorában vették magukhoz az idegenek és évtizedekig tartották fogva. Ám maga Mulder ügynök sem úszta meg az űrben tett kiruccanást, ahonnan félig holtan tért vissza. Azonban a legrosszabbul talán Mulder partnere, Scully járt, akit nemcsak elraboltak a földönkívüliek, de várandósan küldtek vissza a Földre.

9 dolog, amit X-Aktából megtanultunk az ufókról

3.  A földönkívülieknek több fajtájuk van

Az X-Akták előtt talán csak a megnyújtott fejű és szemű, kis testű ufóktól féltünk. Ám a sorozatnak köszönhetően megtudhattuk, sokféle formában bukkanhatnak fel az életterünkben az idegenek. A szürke ufóktól kell a leginkább tartani, hiszen ők azok, akiknek a Földre fáj a foguk. Azonban az életünkre törhetnek arc nélküli földönkívüliek és marslakók is. Utóbbiakat ráadásul nehéz kiszúrni, hiszen testük gázalapú, így könnyen át tudják venni az uralmat az emberi testek felett és beléjük költöznek. Nekem pedig életem legfélelmetesebb rémálmait okozták, mikor iskolában azt figyelgettük egymáson, vajon megszállt-e már minket is egy ufó.

9 dolog, amit X-Aktából megtanultunk az ufókról

4. Az amishokra különösen oda kell figyelni

Szinte nem is tudok olyan rejtélyekkel foglalkozó sorozatot mondani, amiben ne tűntek volna fel amishok. Ez a Pennsylvaniában élő, konzervatív keresztény csoport annyira elzárta magát a világtól és olyan titokzatos életet él, hogy nagyon sok filmest megihlet. Így nem maradhatott ki az X-Aktákból sem. A sorozat szerint ez a különös közösség egy nemváltó földönkívüliekből álló csoport. Ráadásul az X-Aktáknak sikerült még egyet csavarnia, amikor összefüggésbe hozta őket a rejtélyes gabonakörökkel is. A történet szerint ugyanis, amikor Mulder és Scully ügynök felkeresik a titokzatos lények lakhelyét, már senkit nem találnak ott, csak egy különös lenyomatot a szántóföldön.

9 dolog, amit X-Aktából megtanultunk az ufókról

5. Minden félelmed jogos volt a csótányoktól

Hányszor hallottuk már, hogy nem kell félni a csótányoktól, csak ártalmatlan bogarak, és bár csúnyák, nem bántanak senkit. Hála az X-Aktáknak, bebizonyosodott az igazunk, hogy van okuk rettegni ezektől a barna bogaraktól. A sorozatból ugyanis megtudhattuk, hogy léteznek földönkívüli erővel felvértezett csótányok, és eltökélt tervük, hogy embereket gyilkoljanak. Igen! Mindig is tudtuk!

9 dolog, amit X-Aktából megtanultunk az ufókról

6. Egy földönkívüli is lehet Pinokkió

A Pinokkió-sztorit is már számtalanszor felhasználta a filmművészet, az X-Aktáknak pedig sikerült újabb színt vinnie a mesébe. Miközben rettegünk a Földünk elfoglalásán ármánykodó űrlényektől, felbukkan egy ufó, akinek csak az az álma, hogy baseballjátékos legyen. Éppen ezért ember alakot öltött és felvette a Josh Exley nevet, hogy sportolhasson. Ám sajnos a halál nem kerülte el, egy másik, gyilkos idegen rátalált és kioltotta az életét. Azonban mikor kicsordult a vére, megtudta, hogy a baseball iránti rajongása végül emberré változtatta, hiszen vére nem zöld és mérgező, mint társaié, hanem vörös, mint az embereké. Ettől még Dzsepettó szeme is könnybe lábadna!

9 dolog, amit X-Aktából megtanultunk az ufókról

7. Ha óriásira tágult a pupillád, lehet, hogy földönkívüli vagy

Bár ma már a tetoválás szerelmesei körében is elterjedt, hogy egyesek előszeretettel festetik be a szemgolyójukat feketére, az X-Aktában is jelentősége volt a valószerűtlenül nagy pupilláknak. Az űrlények ugyanis több millió évvel ezelőtt szabadították rá az emberiségre a “Fekete Olaj” nevezetű vírusukat, ami bármelyik ember felett át tudja venni az uralmat és szívtelen gyilkost csinál belőle, arról nem is beszélve, hogy a szemét is feketévé változtatja. Úgyhogy jó tanács: ha találkozol valakivel, akinek szinte az egész szeme fekete, és rezzenéstelen arccal az életedre szeretne törni, akkor nagyon gyorsan menekülj.

9 dolog, amit X-Aktából megtanultunk az ufókról

8. Bizonyos mondatok teljesen új értelmet nyertek

Van néhány olyan kifejezés, amit az X-Akták kisajátított. A sorozatnak köszönhetően, ha ezeket hallom, akkor lelki szemeim előtt azonnal földönkívüliek, és természetfeletti szörnyek jelennek meg. Ám abban az esetben, ha esetleg nem láttad a sorozatot, vagy nem hagyott benned mély nyomokat, íme néhány mondat, amit ha hallasz, szinte biztos lehetsz benne, hogy a földönkívüliekről van szó: “Az igazság odaát van”, “Ne bízz senkiben”,”Higgy a hazugságban” , “Mindent tagadni”  és a szintén nagyon fontos: “Hinni akarok”.

9 dolog, amit X-Aktából megtanultunk az ufókról

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top