Szabadidő

Világháborús valóságshow indult – bevállalnád?

Vajon milyen lehet belecsöppenni a világháború borzalmas napjaiba? Egy háromgenerációs család két hónapon át vállalta a valóságshow megpróbáltatásait.

El tudod képzelni, milyen lehet átélni a II. világháború kemény, embert próbáló napjait? A Cseh Televízió vadonatúj valóságshow-jának szereplői épp erre vállalkoztak. A Szabadságra a Protektorátusba? meglehetősen ironikus címet viselő történelmi valóságshow-sorozat első részét május 23-án vetítik.

A műsorban szereplő család három generációjának tagjai két hónapon át puritán körülmények  közötti erdei lakban élnek, ahol csak azok a dolgok állnak a rendelkezésükre, amelyeket a háború idején akkoriban használtak. A házat, a kis gazdaságot, a kertet saját maguknak kell fenntartaniuk.

Világháborús valóságshow - bevállalnád?

Élethelyzeteik mindenben a korabeli viszonyokat idézik: élelmiszerjegyekkel vásárolhatnak az üzletek háborús kínálatából. A modern internet és televízió helyett csupán egy régi recsegő rádióval tarthatják a külvilággal a kapcsolatot, amely természetesen II. világháborús műsorokat közvetít. Hogy fokozzák a nehézségeket, éjjelente rájuk tör a Gestapo, mely szerény vagyonukat megrongálja, elviszi és rettegésben tartja a rokonságot.

A valóságshow megpróbáltatásait vállaló háromgenerációs család a kéthavi szereplésért egymillió koronát, azaz több mint 11 millió forintot kapott.

“Sok időbe telt a legalkalmasabb családot megtalálnunk. Az egyik célunk az volt, hogy kipróbáljuk, hogyan bírja ki egy modern család két hónapig a régi korok körülményei közepette, a másik pedig, hogy szórakoztató módon hozzuk a ma emberének közelébe a háborús évek mindennapjait” – mondta Zora Cejnková rendező.

Fotó: Focus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top