Szabadidő

10 hungarikum, amit a szülinapos Mark Zuckerbergnek javaslunk a pulija mellé

Mark Zuckerberg, a Facebook atyja 31 éves, ami önmagában nem lenne magyar vonatkozású hír, ha nem volna Marknak egy pulija. Ha pedig már egy magyar kutyát fogadott a családtagjává, akkor lenne még tíz magyar dolog, amivel jól járna, és javasoljuk neki hirtelen beszerezésre.

1. Téliszalámi

Téliszalámi márpedig kell, egy rendes, becsületes Facebook-alapítónak meg főleg. Ajánljuk Mark figyelmébe friss zsemlével, igazi vajjal és persze paradicsommal, paprikával. Bár ha a téliszalámi ízét megismeri, jó eséllyel magában akarja majd harapni, egyenesen a rúdból.

2. Pálinka

Mit nekünk whisky, amikor van pálinkánk. Biztos, hogy Mark is, mint Jockey Ewing whiskyt szopogat szabad óráiban, itt lenne az ideje, hogy megismerje az igazi, magyar, 50 fokos pálinkát. Azt az érzést, ahogy ez az ital leégeti a szőrt a torkáról, sosem felejtené el.

3. Túró Rudi

Már megint étel-ital kategória, de hát nem tehetünk róla, hogy a hungarikum jó nagy része élelmiszer. A Túró Rudi egyértelműen az a fajta édesség, ami kuriózumnak számít külföldön, a legtöbb helyen még nem is hallottak édes túróról, nemhogy csokiba mártva ennének belőle. Ha Mark igazán jót akar magának, akkor beiktatja a mindennapjaiba.

10 hungarikum, amit a szülinapos Mark Zuckerbegnek javaslunk a pulija mellé

4. Bogrács

A bogrács mint olyan nem hungarikum, de bográcsgulyást snassz lett volna írni. Különben is, nemcsak jóféle gulyást lehet főzni abban a bográcsban, hanem például lecsót és marhapörköltet is, amiket Mark valószínűleg szintén nem ismer, pedig az életben kihagyhatatlan ételek.

5. Racka juh

Azért esett erre a nemes magyar állatra a választásunk, mert csintalanul kócos, fehér gyapjával jól illene Mark pulikutyájához. Milyen jókat játszhatnának együtt, a megtévesztésig hasonlítanának egymásra a hatalmas mezőn, ami Markék hátsó kertje végében húzódik.

6. Csabai kolbász

Csakis a csípőset, hogy lángoljon Mark torka. A téliszalámival egy tányérra javasoljuk, hogy jól kiegészítsék egymást. Az íztelen amerikai kolbászok után határozottan jót fog neki tenni, ha egy markáns, erős magyar ételt eszik.

10 hungarikum, amit a szülinapos Mark Zuckerbegnek javaslunk a pulija mellé

7. Herendi porcelán

Mindezt a sok ételt stílusosan Herendi porcelán tányérokon kell tálalni, mert a kifinomultság, elegancia hozzátartozik egy milliárdos életéhez. A Herendi étkészlet mellett jól mutatna Mark ezüst evőeszközkészlete is, amivel felszeli a kolbászt és téliszalámit.

8. Dusnoki pirospaprika

Nem hungarikum hivatalosan, mert az a szegedi paprika lenne, de azt nem írhatom, mert a mi házunk táján csakis bajai halászlét lehet enni. Aki ismer tősgyökeres bajait, az jól tudja – és Marknak is tudnia kell ezt –, hogy halászlével nem tréfálunk, azt csakis egyféleképpen lehet elkészíteni, saját gyúrású tésztával és véletlenül sem szegedi paprikával. Ezért Mark bográcsában főhetne a nagy Facebook meetingekre igazi bajai halászlé, dusnoki pirospaprikával.

10 hungarikum, amit a szülinapos Mark Zuckerbegnek javaslunk a pulija mellé

9. Tokaji aszú

A kedvenc ajándékital, ami magyar, de a legkevesebbet valószínűleg épp a magyarok isszák belőle. Ha Mark valaha még szeretne tökéletes ajándékbort adni a számára kedves embereknek, akkor érdemes lenne beszereznie pár hektolitert, hogy minden Facebook-ismerősének jusson belőle.

10. 100 tagú cigányzenekar

Hungarikum a 100 tagú cigányzenekar is, húzhatnák ők a talpalávalót a nagy közösségi vacsorákon, amiket Mark rendez. És a szülinapján is a fülébe hegedülhetnék a nótáját, legalább megtudná, milyen az igazi közösségi zenélés. A Facebook a fasorban van csupán ehhez az élményhez képest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top