Szabadidő

Hétfőtől kisoroszlánt simogathatsz!

Új szenzáció a gyöngyösi állatkertben. Két hónapos kölyökoroszlánok várják rajongóikat.

Jövő hétfő jeles nap lesz a gyöngyösi állatkert életében. Május 4-től lehet majd meglátogatni, sőt meg is simogatni a március közepén született oroszlánkölyköket. A két kis nőstény és egy hím kölyök anyja, Elza már a negyedik almot hozta világra, és mint eddig, most is példás anyának bizonyul. A kölykök egészségesek és mintaszerűen fejlődnek. 

A kicsik az első komolyabb megpróbáltatáson is túlestek, megkapták a védőoltásaikat. Simogatni persze nem lehet majd őket egész nap. Délelőtt tíztől délig, illetve délután háromtól ötig lehet hozzájuk bemenni, persze csak saját felelősségre. Persze a nap többi részében is megfigyelhetőek, de ekkor csak üvegen keresztül lehet gyönyörködni a bundás csöppségekben.

A gondozók felhívják a figyelmet arra, hogy a simogatás saját felelősségre történik. Csakúgy, mint a közönséges házi macskák, az oroszlánkölykök is odakaphatnak, karmolhatnak, ami kisebb hámsérülést okozhat. Simogatás előtti kézmosás a kölykök egészsége miatt, utána pedig a látogatók saját érdekében ajánlott. Némi várakozási idővel számolni kell: mivel a cirógatás népszerű program, akár háromnegyed órás sorban állás is lehetséges.

Azért, hogy mindenki láthassa a kicsiket, a gondozók azt ígérik, hogy időnként kiviszik majd őket az emberek közé. Rajtuk kívül azonban senki nem foghatja őket kézbe, mert az állatok csak bennük bíznak meg igazán. 

A kicsik meglátogatásával érdemes sietni, hiszen a most még pihe-puha csöppségek hamarosan veszedelmes vadállatokká cseperednek fel a gyöngyösi állatkertben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top