Szabadidő

Beteg gyerekeket segít a Budapesti Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar, kilépve a koncerttermekből, a zene erejével segít a rászorulókon. A Pető Intézetbe járó gyerekek májusban találkozhatnak a zenekar muzsikusaival.

A New York Times a világ legjobbjának nevezte a Budapesti Fesztiválzenekart, amely a koncerttermekből kilépve a zene varázslatával segít a rászorulóknak az ország legkülönbözőbb pontjain.

Beteg gyerekeket segít a Budapesti Fesztivázenekar

Fischer Iván zenekara előtt ingyenes koncertekkel teli közösségi hét áll. Rengetegen élnek az országban, akik nem tehetik meg, hogy impozáns koncerttermekben élvezzék a zenét, éljék át annak varázsát, a Fesztiválzenekar nekik házhoz viszi az élményt. “Támogassuk a közösség kulturáltságát azzal is, hogy koncerteket viszünk templomokba, elhagyott zsinagógákba, ki az utcára, térre, tehát mindenhova, ahol a zene segíteni tud” – fogalmaz Fischer Iván.

Májusban idősek otthonában, templomokban, gyermekeket segítő intézményekben is koncertezik a Budapesti Fesztiválzenekar. Missziójuk során először látogatnak el a Nemzetközi Pető Intézetbe, valamint Erdélybe, ahol a kaplonyi katolikus templomban muzsikálnak.

További cikkek zene, gyógymód témákban az NLC-n:

Forrás: BFZ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top