Szabadidő

Húsvét 2015: vidéki programok

Ismerkedhetsz a húsvéti szokásokkal, vadászhatsz lúdtojásokra, vagy megtanulhatod a tojásírást. Három szuper húsvéti programot ajánlunk vidéken.

Hollókői Húsvéti Fesztivál 2015

Időpont: 2015. április 4–6.
Helyszín: Hollókő, Ófalu

Ma már nemcsak egyházi ünnep a húsvét, hanem igazi családi esemény is. Ennek megfelelően rengeteg programmal készülnek Hollókőn idén húsvétkor is, hogy mindenki jól szórakozzon. A hollókőiek bevezetnek a húsvéti sonka készítésének rejtelmeibe, de számos különálló gasztronómiai rendezvény lesz az Ófalu udvaraiban is. A szervezők célja, hogy jobban megismertessék a palóc gasztronómiát az idelátogatókkal. A vendégek azt is megtudhatják, milyen is volt az igazi húsvét régen, a helyiek népviseletbe öltözve mutatják be a locsolkodást és a húsvéti hagyományokat. Mindhárom nap végén koncertek és térzene szórakoztatja a nagyérdeműt.

Részletes program Hollókő község honlapján.

Húsvét 2015: 3 szuper vidéki program

Húsvéti tojásvadászat Szegeden

Időpont: 2015. április 5.
Helyszín: Szeged, Kálvária sugárút 102. Szegedi Vadaspark

A jópofa húsvéti programnak a szegedi Vadaspark ad otthon. A Vadaspark területén elrejtett több száz lúdtojás egyikét kell megtalálni, és elvinni a tojásgyűjtő állomásra. Ott a húsvéti tojáson található kérdés megválaszolásával értékes ajándékokhoz juthatnak a gyerekek.

Bővebb információ a Szegedi Vadaspark honlapján.

Pécsi húsvét a Zsolnay Negyedben

Időpont: 2015. április 4–5.
Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed

Főként a gyerekeket és a családokat várják a Zsolnay Negyed húsvéti programjára. A húsvéti szokásokat bemutató foglalkozások mellett a tojásírást, a kerámiázást is ki lehet próbálni. Lesz szuper játszóház is, de a kisállatok is fontos szerepet kapnak a húsvéti programban. Azok a gyerekek, akik elfáradtak, beülhetnek egy bábelőadásra vagy egy koncertre.

További információ a Zsolnay Negyed honlapján.

Ilyen a húsvéti tojásírás – ezt is megtanulhatod Pécsen:

Még több húsvéti cikk a Nők Lapja Cafén:

Így készül a világ a húsvétra:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top