Szabadidő

Minden vágyad egy magazinnál dolgozni? Itt a lehetőség!

Vajon hogyan készül az NLC? Ki dönti el, hogy milyen cikk, milyen hír, milyen fotó kerüljön az oldalra? Mindent megtudhatsz a Central Médiaakadémia szerkesztői kurzusán.

Az áprilisban induló tanfolyam a Central Médiacsoport összes szerkesztőségébe betekintést nyújt. Végigkövetheted a lapkészítés lépéseit, beleshetsz a kulisszák mögé. Kiderül, hogy milyen szempontok szerint választják ki a címlaplányt, hogyan állítják össze a lapot, és miért írják át rendre a kezdő újságírók mondatait.

A tanfolyam elméleti oktatással indul, amelyet Vályi-Nagy Erika, a Kismama magazin felelős szerkesztője vezet. Vendégelőadóként szinte minden magazin főszerkesztője részt vesz a kurzuson, így megismerheted a Nők Lapja, Wellness, Nők Lapja Café, Hír24 és természetesen az Elle, a Marie Claire működését, és később te is bekapcsolódhatsz a szerkesztőségi életbe.

Az elméleti oktatást gyakorlati munka követi az általad választott lap szerkesztőségében. Jelentkezni a Central Médiacsoport honlapján lehet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top