Szabadidő

Húsvét 2015: Tojásfestés borotvahabbal

Ugye te sem gondoltad, hogy a tojásfestés egyik alapanyaga lehet a borotvahab? Pedig igen! Csodálatosan márványos tojásokat festhetsz húsvétra.

Amire szükséged lesz a tojásfestéshez:

  • különböző színű ételfestékek
  • 1-2 doboz borotvahab – attól függően, hogy hány tojást festesz, és hány színvariációt szeretnél kipróbálni
  • szívószál
  • doboz vagy tál
Forrás: //athriftymom.com/
Forrás: http://athriftymom.com/

Sosem gondoltuk volna, hogy az ételfesték és a borotvahab együtt ilyen szuper dologra képes. Sőt, azt sem, hogy utóbbi egyáltalán előkerülhet húsvét kapcsán. Szokatlan módja ez a tojásfestésnek, de a gyerekek rettenetesen élvezik.

Nem kell mást tenned, mint egy laposabb tálba vagy dobozba kinyomni a borotvahabot, majd rácsöpögtetni az ételfestéket. Annyi színt használhatsz, amennyit szeretnél (persze vedd figyelembe, hogy a piros és a zöld keverékéből születő barna húsvéti tojások nem lesznek a legszebbek). A festéket és a borotvahabot keverd össze egy szívószállal annyira, hogy márványos mintázatot kapj, aztán forgasd bele a főtt tojásokat. Tedd őket félre száradni 2-3 órára, majd töröld le róluk a habot. Készen is vannak, mehetnek a húsvéti asztalra

Más módja is van a borotvahabos tojásfestésnek:

Még több húsvéti cikk a Nők Lapja Cafén:

Így készül a világ a húsvétra:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top