Szabadidő

Grammyt nyerhet Antal Nimród filmje

Vasárnap osztják ki a díjakat.

Ötvenhetedik alkalommal osztják ki az amerikai zenei szakma legrangosabb elismeréseit, a Grammy-díjakat. A jelöltek között van Antal Nimród, a Kontroll rendezője Metallica Through the Never című zenés filmje is.

A legtöbb jelölést Beyoncé, Pharrell Williams és a brit Sam Smith kapta, hatot-hatot. Hiába volt az övé a tavalyi év legsikeresebb albuma, amelyből világszerte hatmillió példány kelt el, Taylor Swift 1989 című lemeze túl későn jelent meg ahhoz, hogy figyelembe vegyék az idei díjátadón. Az énekesnő így ezúttal csak három kategóriában esélyes, mégpedig Shake It Off című száma révén.

Várakozások szerint a díjátadó Sam Smith nagy sikerét hozhatja. A 22 éves brit szerepel a négy legfontosabb kategória – az év albuma, az év dala, az év felvétele és az év legkiemelkedőbb új előadója – jelöltjei között. A Grammyk történetében mindössze egy előadó volt nála is fiatalabb, amikor hasonló teljesítményt ért el: a gyerekei exdadája által beperelt Mariah Carey 20 éves korában mondhatta el ezt magáról.

Smith, Pharrell Williams, Beyoncé és Swift mellett díjban reménykedhet Iggy Azalea, Sia, Meghan Trainor, a Coldplay, Chris Brown (“X”), Mali Music, Jhené Aiko, a Black Keys, Ryan Adams, Jack White, Beck és Paramore is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top